Simona Ionescu / Redactor Șef

Actorii din Star Treck mor unul după altul. E din nou doliu la Hollywood

Actorii din Star Treck mor unul după altul. E din nou doliu la Hollywood
O actriță laureată cu Oscar, continuă șirul morților din rândul actorilor din star Treck. Ea era cunoscută mai ales pentru interpretarea rolului asistentei Ratched din filmul Zbor deasupra unui cuib de cuci.

Actrița Louise Fletcher, laureată cu Oscar, a murit vineri la domiciliul ei din Franța. Ea avea 88 de ani. Vedeta a murit din cauze naturale după ce a supraviețuit la două episoade de cancer la sân, a declarat fiul ei, Andrew Bick, pentru The Hollywood Reporter.

Actrița a jucat în peste 100 de filme, având inclusiv un rol în Star Trek. Pentru rolul memorabil al asistentei Ratched din Zbor deasupra unui cuib de cuci, ea a câștigat un Oscar. Filmul a fost al doilea din istorie care a câștigat toate cele 5 premii acordate de Academie. Ea și-a lăsat amprenta asupra lumii divertismentului. Fletcher a jucat, de asemenea, rolul unui psihiatru în Exorcistul II: Ereticul și a făcut parte din ansamblul de vedete din Un detectiv ieftin.

Fiica unor părinți surzi

Actrița din Alabama, care era fiica a doi părinți surzi, a avut o ascensiune unică spre faimă. O mătușă a ajutat-o să învețe să vorbească și a introdus-o în teatru când era mică. După facultate, a decis să se mute în Los Angeles, unde a lucrat ca recepționeră și a urmat cursuri de actorie seara. A început să lucreze în televiziune, apărând în western-uri, deoarece actrița de 1,70 metri a fost considerată, se pare, prea înaltă pentru a juca alături de actorii principali de la Hollywood.

În timpul unei cariere stabile în televiziune, l-a întâlnit pe soțul ei, Jerry Bick, și în cele din urmă s-a îndepărtat de scenă pentru a începe să-și crească copiii în 1961. S-a întors la lucru în filmul Hoți ca noi, Us din 1973, înainte de a intra în cel mai obsedant și memorabil rol al ei. Louise Fletcher,a spus că o mulțime de actrițe au refuzat să joace personajul întortocheat al asistentei Ratched înainte ca ea să fie aleasă pentru acest rol.

Discurs memorabil la Oscaruri

Într-un interviu, ea a povestit momentul în care a fost martoră la reacția publicului la o scenă în care McMurphy încearcă să îi ucidă personajul. „Se întâmpla în Chicago și era o sală plină. Când o strangulează, publicul s-a ridicat în picioare, a țipat și a aplaudat. S-a ridicat în picioare. A fost de necrezut. Am fost încântată”, a povestit aceasta, potrivit The Sun.

După ce actrița și-a acceptat Oscarul pentru rolul asistentei Ratched, ea a ținut un discurs memorabil în care a mulțumit publicului pentru ură. „Ei bine, se pare că m-ați urât cu toții atât de mult încât mi-ați dat acest premiu pentru asta, iar eu iubesc fiecare minut. Și tot ce pot să spun este că mi-a plăcut să fiu urâtă de voi”. Singurele rude ale actriței Louise Fletcher,, care sunt în viață, sunt cei doi fii ai ei și sora sa, Roberta.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre