Simona Ionescu / Redactor Șef

Acuzații grave la adresa jurnalistului care a intervievat-o pe prințesa Diana: „Are mâinile pătate de sânge”

Acuzații grave la adresa jurnalistului care a intervievat-o pe prințesa Diana: „Are mâinile pătate de sânge”
Martin Bashir a primit cea mai gravă acuzație de până acum. Numele lui a apărut în numeroase scandaluri, dar nimic nu se compară cu faptul că a fost învinovățit de moartea unui om. S-a spus despre celebrul jurnalist, că are „mâinile pătate cu sânge”.

Martin Henry Bashir este un jurnalist britanic și prezentator de știri. El a ajuns în televiziunea britanică și este cunoscut peste tot în lume pentru interviul său de la BBC cu Diana, prințesa de Wales și pentru documentarul său fly-on-the-wall cu Michael Jackson, de pe ITV.

Avocatul lui Michael Jackson crede că Martin Bashir a vrut să „îl doboare” pe artist

Fostul avocat al regelui Pop, Brian Oxman, susține că Bashir a vrut să „îl doboare” pe Michael Jackson la televizor, exact ca pe prințesa Diana, provocând un lanț de evenimente care a dus la moartea cântărețului din 2009.

Polițiștii au spus că ar putea cerceta interviul jurnalistului Martin Bashir cu Panorama din 1995 cu Diana, dacă va fi depusă o plângere. Fratele prințesei, Earl Spencer, a pretins că Bashir i-ar fi arătat Dianei documente financiare false și că a mințit în legătură cu membrii familiei regale, pentru a avea acces la ea. Oxman susține, de asemenea, că Bashir l-a indus în eroare pe Michael Jackson atunci când realiza documentarul din 2003, Living with Michael Jackson.

El spune că Bashir „l-a manipulat” pe celebrul cântăreț să facă anumite admiteri după ce și-a lăudat „abilitățile de părinte”. Michael Jackson a recunoscut în interviul acordat că a lăsat copiii să doarmă în patul său, la ferma din Neverland. Ca urmare a povestirii, Poliția din California l-a acuzat pe regele pop de molestare și intoxicare a copiilor.

Michael Jackson a fost manipulat și mințit de jurnalistul Martin Bashir

Michael Jackson a fost eliberat în 2005 și documentele legale, dezgropate, arată că avocații săi au încercat să-l facă pe Bashir să depună mărturie. Aceștia l-au acuzat pe jurnalist de o denaturare continuă și minciună „iar și iar”, promițându-i cântărețului că va fi un „film plin de pozitivitate”.

Martin Bashir a ocolit interogatoriul care îi cerea o explicație despre metodele sale de a obține interviuri, folosind o lege locală obscură care protejează în mod esențial jurnaliștii de la divulgarea detaliilor de la interacțiunile sale. Se spune că lui Bashir i s-ar fi arătat imagini în care lăuda apropierea lui Jackson față de copii, spunând că este „amabilă spiritual”. Oxman spune că Michael Jackson a avut toate interviurile cu Bashir filmate separat, iar acestea arată „o poveste complet diferită”.

În emisiunea ITV, urmărită de peste 500 de milioane de oameni din întreaga lume, gazda a numit Neverland un „loc periculos pentru un copil vulnerabil”,  dar Oxman spune că filmările lui Jackson îl arată pe Bashir spunând că „a fost un privilegiu” să-l filmezi ajutând copiii bolnavi și că denaturarea ar fi „dezgustătoare”. În scenele pe care nu le-a publicat, i-a spus cântărețului: „Aproape că mă faci să plâng. Interacțiunea dvs. este atât de naturală, de iubitoare”.

„Nu este nimic personal, Michael”

Oxman și-a exprimat părerea despre cele întâmplate, spunând că discuțiile despre molestare: „L-au chinuit pe Jackson până în ziua în care a murit. Unii membri din familie simt că Martin Bashir are mâinile pătate cu sânge. A defăimat-o pe prințesa Diana la televizor. A vrut să facă același lucru cu cel mai mare artist din lume. Michael a fost liber din toate punctele de vedere, dar aceste acuzații false însemnau că orice ar fi făcut, un nor îi atârna deasupra capului”.

Oxman a dezvăluit că, în prima zi a procesului vedetei, Bashir, martor al acuzării, „s-a apropiat de el și i-a cerut scuze: „Nu este nimic personal, Michael”. Avocații cântărețului au dorit ca jurnalistul să fie interogat, dar judecătorul nu s-a pronunțat niciodată asupra acestei chestiuni. Purtătorul de cuvânt al lui Bashir nu a făcut niciun comentariu despre ultimele acuzații la adresa lui.

Fiica lui Stratan a stabilit data nunții. E încă adolescentă, dar asta e tot ce vrea: pe „Ghiță” al ei!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre