Simona Ionescu / Redactor Șef

Incident ca-n filme pe aeroportul din Jakarta. Un bărbat a căzut din avion. Video

Incident ca-n filme pe aeroportul din Jakarta. Un bărbat a căzut din avion. Video
Un incident ca-n filme a avut loc pe aeroportul din Jakarta, Indonezia. Un bărbat a căzut în gol dintr-un avion tip Airbus A320. Compania aeriană de care aparține aeronava a trebuit să dea explicații despre cum s-a petrecut evenimentul nefericit.

Un incident mai ceva ca-n filme a avut loc pe aeroportul din Jakarta, capitala Indoneziei. Un bărbat a căzut în gol dintr-un avion model Airbus A320 ce aparținea companiei TransNusa, ce are sediul central în Jakarta. Întâmplarea a avut pe data de 15 Mai și totul a fost filmat de către o persoană prezentă la fața locului. 

Avionul se afla la sol în momentul incidentului și era pregătit de către angajații companiei aeriene și ai aeroportului pentru decolare. În videoclipul devenit viral pe rețelele de socializare, se poate observa cum personalul de la sol este prezent și desfășoară activități tipice de pregătire pentru zbor. 

Colegii i-au tras scara avionului de sub picioare 

În imaginile care au șocat internetul apare un membru al personalului de la sol care a căzut din avion după ce scara pe care o folosea a fost îndepărtată în mod neașteptat de doi alți muncitori.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Captain Berg (@piloteyes777)

Pe filmare se vede clar cum muncitorul, îmbrăcat într-o jachetă fluorescentă verde, vorbește cu cineva din interiorul avionului înainte de a încerca să iasă. Cu toate acestea, chiar când face primul pas pe scară, aceasta este mutată rapid de la ușa din față a avionului de cei doi muncitori de la sol. Drept urmare, membrul personalului își pierde echilibrul și cade la pământ, în timp ce mai multe hârtii pe care le ținea în mâini se împrăștie în aer.

Se estimează că angajatul a căzut câțiva metri din avion pe pista de aterizare

Din fericire, în ciuda căderii înfricoșătoare, muncitorul nu a suferit răni îi pun viața în pericol. Incidentul a încălcat regulile aviației care, conform rapoartelor, stipulează că muncitorii nu ar trebui să îndepărteze o scară în timp ce ușa aeronavei este încă deschisă, scrie o publicație externă. 

Autoritățile aeroportului din Jakarta au lansat o investigație în legătură cu incidentul și au „asigurat măsuri” pentru a preveni accidentele viitoare. TransNusa Airlines, care a fost lansată în august 2005, are sediul central în Jakarta, Indonezia. Transportatorul aerian și-a întrerupt temporar operațiunile în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus. A fost apoi vândut Grupului de Leasing de Aeronave din China și relansat în 2022.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre