Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni) a lansat un avertisment major de fraudă ce are loc în numele său zilele acestea. Astfel, oricine riscă să fie păgubit de bani, dacă nu este atent la câteva aspecte simple.
Mai exact, în mediul online circulă informația conform căreia Aeroportul Otopeni a pus la vânzare bagajele pierdute și nerevendicate ale pasagerilor. Suma solicitată este una infimă, de aproape 10 lei. În schimbul ei, celor interesați le sunt promise bunuri de valoare care se află în valize.
Escrocii au creat un cont fals în numele Aeroportului Otopeni
Profitând de faptul că pagina oficială de Facebook a Aeroportului Otopeni se cheamă „Bucharest Airports”, escrocii au creat o pagină falsă, cu numele de „Aeroportul Henri Coandă București”, pentru a induce în eroare pe cei interesați.
Ulterior, au publicat o postare prin care anunțau că vând bagajele pierdute și aflate în depozite.
„Curățăm depozitul aeroportului și vindem bagajele pierdute cu 9,93 lei. Toate valizele noastre sunt pline cu o varietate de lucruri și electronice”, anunța prima parte a mesajului.
Aeroportul Otopeni a reacționat ferm
Escrocii promiteau livrare în toată țara și atrăgeau atenția asupra faptului că oferta este valabilă doar până la finalul lunii. Oficialii de la Aeroportul Internațional Otopeni au reacționat la înșelătorie și au declarat că „Aeroportul Internațional Henri Coandă NU vinde nimic”.
„În atenția celor posibil interesați de oferta din fotografie: Aeroportul Internațional Henri Coandă NU vinde nimic, aceasta este o înșelăciune – așa cum este ea definită în practica judiciară; Contul/ pagina oficial/ă a aeroporturilor din Băneasa și Otopeni este #BucharestAirports și poartă marcajul de cont verificat. Recomandăm, înaintea oricărei acțiuni, informarea din surse oficiale”, declară oficialii pe pagina reală „Bucharest Airports”.
Escrocheria care îți golește imediat conturile
O escrocherie a fost semnalată și de către specialiștii în securitate cibernetică. Aceștia au atras atenția asupra faptului că cei vizați primesc un email ce pare real, prin care se solicită confirmarea unei cereri de recuperare a unui cont.
Utilizatorii acceptă solicitarea, crezând că răspund la o măsură de securitate reală și rămân fără bani pe card. De asemenea, cei care primesc un apel suspect ce pretinde că vine de la un reprezentant al Google, sunt sfătuiți să anunțe compania sau să meargă la poliție.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Vremea marilor schimbări pentru aceste zodii. Se mută în casă nouă
- Noi reguli pentru comerțul cu mașini. Cum vor fi afectați românii
- Singura zodie care intră într-o nouă eră până în ianuarie 2025. O victorie mult așteptată
- Șeful Casei de Pensii a oferit noi informații. Cu cât vor crește veniturile în 2025 și cine pierde bani
- Românii, obligați să prezinte buletinul. Cine nu îl are, NU ia banii. Statul supraveghează tot
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Descoperirea care schimbă complet ceea ce se știa despre Regele Arthur! Noi informații au ieșit la iveală
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
- Sărbătoare 16 noiembrie: Sfântul Apostol și Evanghelist Matei
- Dansul Umbrelor și al Luminii divine: Ceremonialul de purificare sub strălucirea Lunii Pline d...