Simona Ionescu / Redactor Șef

Al doilea accident de răsunet petrecut pe platourile de filmare. E groaznic ce a putut să se întâmple

Al doilea accident de răsunet petrecut pe platourile de filmare. E groaznic ce a putut să se întâmple
O altă nenorocire s-a produs pe platoul de filmare al filmului Gladitor, continuarea peliculei care a luat Oscarul pentru cel mai bun film în anul 2000.

Ca urmare a accidentului au fost rănite mai multe persoane din producție. Iată ce s-a întâmplat.

„În timp ce filmau o secvență de cascadorie cu un plan atent stabilit, pe platoul de filmare a continuării filmului „Gladiator” a avut loc un accident în care mai mulți membri ai echipei au suferit răni care nu le pun viața în pericol.

Accident la filmările pentru Gladiatorul

„Vom continua să monitorizăm situația și să luăm toate măsurile de precauție necesare”

Sănănatea distribuției și a echipei este de cea mai mare importantă pentru noi și avem proceduri stricte de sănătate și siguranță în toate producțiile noastre. Vom continua să monitorizăm situația și să luăm toate măsurile de precauție necesare pe măsură ce reluăm producția”, a transmis sâmbătă un purtător de cuvânt al Paramount Pictures într-o declarație pentru CNN.

Toți cei implicați în accident sunt în stare stabilă

La rândul lor, reprezentanții studioului au declarat că oamenii sunt în afara oricărui pericol. „Echipele de siguranță și serviciile medicale complete de la fața locului au putut acționa rapid, astfel încât cei care au fost afectați să primească imediat îngrijirile necesare.

Cu toții sunt în stare stabilă și continuă să primească tratament.”, au spus și reprezentații studioului. Filmul este regizat de Ridley Scott, același care a făcut și prima peliculă, unde rolul principal a fost interpretat de Russell Crowe, și a obținut un Oscar pentru cel mai bun actor pentru acest rol.

Alec Baldwin, implicat într-un alt accident în 2021

Alec Baldwin, implicat într-un alt accident în 2021

Pe 21 octombrie 2021, în timpul unei filmări, a avut loc un accident într-o fermă din Santa Fe. Celebrul actor Alec Baldwin primise o armă ce ar trebuit să conțină gloanțe oarbe, însă a fost vorba de muniție reală.

Din nefericire, proiectilul a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, fiind totodată rănit și regizorul Joel Souza. După multe cercetări, s-a ajuns la concluzia că cel care a introdus muniția ar fi fost armurierul peliculei, Hannah Gutierrez-Reed.

Ce pedeapsă a primit actorul și armurierul

Oamenii legii au ajuns la concluzia că atât actorul cât și armurierul sunt vinovați de accident. „Actorul și producătorul Alec Baldwin și armurierul Hannah Gutierrez-Reed vor puși sub acuzare pentru ucidere din culpă. După o analiză amănunțită a dovezilor…

Am stabilit că există suficiente dovezi. Nimeni nu este mai presus de lege și toată lumea merită dreptate”, a anunțat procurorul Mary Carmack-Altwies. În cazul se va dovedi că sunt vinovați, ar putea sta 18 luni în închisoare, dar vor plăti și amendă de 5000 de dolari.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre