Simona Ionescu / Redactor Șef

Alec Baldwin a stârnit furia armurierei condamnate în cazul „Rust”. Avocații actorului au un plan clar

Alec Baldwin a stârnit furia armurierei condamnate în cazul „Rust”. Avocații actorului au un plan clar
Alec Baldwin, al cărui proces urmează să înceapă pe 10 Iulie, a stârnit furia armurierei deja condamnate în cazul „Rust”, în care un glonț a ucis-o pe directoarea de imagine și l-a rănit pe regizorul Joel Souza. Avocații actorului au pus deja la cale un plan pentru a se asigura că Baldwin nu este condamnat.

Procesul lui Alec Baldwin, în care va fi judecat pentru uciderea directoarei de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare de la „Rust” în octombrie 2021, urmează să înceapă pe data de 10 iulie. Până atunci, avocații actorului au realizat deja un plan de acțiune pentru a-l ține în libertate pe acesta. Alec Baldwin însă a stârnit furia armurierei deja condamnate la 18 luni de închisoare. 

Conform procurorului,  Gutierrez-Reed nu a fost prezentă când Alec Baldwin îşi pregătea sceneta și a lăsat nesupravegheate cele aproximativ 20 de arme folosite de producţie: „După cum v-au spus numeroşi martori, ea lăsa mereu armele nesupravegheate. Nu a fost nimic neobişnuit în ziua de 21 octombrie”. Juriul a găsit-o pe Reed vinovată de omor prin imprudență, iar ulterior aceasta a fost condamnată la 18 luni de închisoare. 

Armuriera îl vrea pe Alec Baldwin în închisoare 

Conform documentelor depuse în instanță în aprilie de Kari T. Morrissey, unul dintre procurori speciali în cazul Baldwin, Gutierrez-Reed, care a fost condamnată pentru omor din culpă în martie, l-a criticat dur pe Baldwin, 66 de ani, în apeluri telefonice înregistrate din închisoare, spunând că vrea să-l vadă „în închisoare.”

Hannah Gutierrez Reed execută o pedeapsă de 18 luni de închisoare

Conform acelorași documente, armuriera ar fi aruncat cuvinte grele la adresa lui Morrissey, despre care a spus că „a aruncat toată vina pe ea”. De asemenea, într-unul dintre apelurile telefonice înregistrate, Gutierrez-Reed spune clar că „Vrea ca Baldwin să fie și el aruncat în închisoare”. 

Avocații au citat-o pe Gutierrez-Reed ca martor, dar aceasta a refuzat 

Între timp, avocații lui Alec Baldwin își duc planul mai departe. Au citat-o ca martor pe armurieră, deși aceasta a refuzat, invocând Amendamentul 5 din Constituția Statelor Unite, care îi permite să refuze să se auto incrimineze. Mișcarea este una anticipată de avocații actorului, care fix asta își doreau. Astfel, aceștia au acum prilej să dea în instanță înregistrările cu Reed în care aceasta recunoaște că „trebuia sa verifice arma mai bine”. 

Procesul lui Alec Baldwin începe pe data de 10 iulie

Practic declarațiile respective sunt incriminatorii pentru armurieră, ceea ce l-ar disculpa pe Baldwin de vina sa și l-ar ajuta la proces. Dacă va fi condamnat pentru omor din culpă în cadrul procesului care începe pe 10 iulie, Alec Baldwin riscă și el până la 18 luni de închisoare, la fel ca armuriera deja condamnată. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre