Simona Ionescu / Redactor Șef

Luptă strânsă la Primăria sectorului 1 pentru a câștiga voturile alegătorilor. Surpriza din cel mai recent sondaj

Luptă strânsă la Primăria sectorului 1 pentru a câștiga voturile alegătorilor. Surpriza din cel mai recent sondaj
La alegerile locale 2024, Armand, Tuță și Tudorache, luptă pe toate fronturile să câștige fotoliul de la Primăria sectorului 1. Cei trei candidați se află în fruntea sondajelor.

Luptă aprigă pentru a câștiga fotoliul de la Primăria sectorului 1 la alegerile locale din 9 iunie 2024. Trei candidați se află în cea mai strânsă cursă pentru a strânge cât mai multe voturi ale alegătorilor.

În preferințele electoratului se află și Daniel Tudorache, care candidează independent, o surpriză a acestui ultim sondaj al Sociopol. Clotilde Armand de la Alianța Dreaptă Unită (USR PMP FD) și George Tuță din partea Alianței PSD-PNL sunt cotați pe primele locuri.

Clotilde Armand se află pe primul loc

Potrivit sondajului, Clotilde Armand se află pe primul loc cu un procent de 30%, dar este în scădere față de sondajele care au fost făcute înainte de începerea campaniei electorale. Pe locul doi, cu un procent de 26% se află George Tuță, care a înregistrat o creștere ușoară comparativ cu sondajele precedente.

Daniel Tudorache, cu un procent de 21%, se află pe locul trei. Și acesta se află în creștere semnificativă față de anterioarele sondaje. Înainte ca acesta să-și anunțe candidatura oficial, în sondaje avea un procent sub 20%.

„În ritmul actual de evoluție, oricare din cei trei poate câștiga Primăria”

Luptă aprigă la Primăria sectorului 1 pentru scaunul de primar

„Avem de-a face cu o cursă în trei. Între actualul primar Clotilde Armand, din partea Alianței Dreapta Unită (USR, PMP, FD), George Tuță, candidatul Alianței PSD PNL și fostul primar Daniel Tudorache, candidat independent. Toți trei sunt peste 20%. Distanța dintre cei trei este de mai puțin de 10 puncte procentuale. În ritmul actual de evoluție, oricare din cei trei poate câștiga Primăria”, a scris sociologul Mirel Palada de la Sociopol, pe Facebook.

Ce se întâmplă cu Liviu Negoiță

Candidata AUR, Ramona Bruynseels, a adunat 13% din voturile alegătorilor înregistrând, de asemenea, o creștere semnificativă față de sondajele anterioare. O scădere față de sondajele precedente a înregistrat Liviu Negoiță, candidatul PUSL și fostul primar al sectorului 3, care se clasează cu 7%. Un procent de  3% a înregistrat și candidatul ADU, Mircea Andrei.

„Au mai rămas trei săptămâni de campanie. În ritmul actual de evoluție a procentelor, ne așteaptă o cursă electorală foarte palpitantă. Cine va câștiga Primăria Sectorului 1?”, mai întreabă sociologul Mirel Palada într-o postare pe Facebook. Pe de altă parte, specialistul spune că sectorul 3, sectorul 4 și sectorul 6 câștigătorii sunt cunoscuți: Robert Negoiță, Daniel Băluță și Ciprian Ciucu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre