Simona Ionescu / Redactor Șef

Alegerile în timpul pandemiei: Zeci de întrebări. Niciun răspuns

Alegerile în timpul pandemiei: Zeci de întrebări. Niciun răspuns
Cum va arata lumea dupa criza COVID, cum se vor schimba raporturile de putere dintre tari si ce ar trebui sa faca Romania ca sa fie intr-o pozitie cat mai buna. Acestea sunt temele principale abordate in partea a doua a interviului pe care fostul sef SIE, Silviu Predoiu, i l-a acordat jurnalistului Dan Marinescu și care poate fi urmărit pe EVZ TV.

Generalul în rezervă Silviu Predoiu, fost șef operativ al SIE, a vorbit pe larg, în emisiunea „Întrebări esențiale”, de la EVZ TV, despre necesitatea organizării alegerilor locale, din punct de vedere politic, dar, în același timp, și despre specificitatea perioadei actuale, de pandemie, care impune o amânare a acestor alegeri.

Jurnalistul Dan Marinescu l-a întrebat pe Silviu Predoiu, dacă este de acord cu declarația șefului Pro România, Victor Ponta, că alegerile ar trebui amânate.

„În mod evident au fost discuții la nivelul partidului. Acest interviu este unul dat în titlu personal, deci nu vorbesc în numele partidului. Opinia pe care o exprim este, iarăși, în titlu personal, dar e opinie pe care am exprimat-o și atunci când am discutat cu colegii mei în partid, inclusiv cu președintele Ponta.

Din punct de vedere politic, eu am convingerea că alegerile ar trebui să aibă loc. Că este nevoie. Că acest provizorat determinat de prelungirile succesive pe care le presupune amânarea, din nou, ale alegerilor, sunt de natură a genera anomalii administrative și nu numai, complicând suplimentar o situație și așa foarte, foarte, foarte dificilă”, a declarat Predoiu.

Fostul șef operativ al SIE a pus în paralel perioada de început a pandemiei de coronavirus, când s-a decretat Stare de Urgență, la 100-150 de cazuri pe zi, și perioada actuală, când sunt 1000-1000+ cazuri zilnic.

Organizarea de alegeri locale în aceste condiții presupune zeci de întrebări la care nimeni nu are, din păcate, răspunsuri viabile.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre