Simona Ionescu / Redactor Șef

Alfred Bulai, internat în spital. A fost nevoie de intervenția urgentă a medicilor

Alfred Bulai, internat în spital. A fost nevoie de intervenția urgentă a medicilor
Săptămâna aceasta a fost cruntă pentru profesorul Bulai. Acestuia i-au fost percheziționate casa și mașina de către polițiști și procurori, după care a fost reținut. Cu toate acestea, sociologul s-a declarat hotărât să își demonstreze nevinovăția și a intentat un proces împotriva SNSPA.

Deși a încercat să se mențină tare pe poziție, cunoscutul sociolog a clacat și a ajuns internat în spital. La câteva ore după ce a primit sentința care îl plasa în arest preventiv pentru următoarea lună, inima lui nu a mai făcut față stresului. Alfred Bulai a suferit o formă gravă de infarct și a ajuns pe mâna medicilor.

Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, a fost transportat de urgență la spital vineri, 6 septembrie, după ce i s-a făcut rău în arestul Poliției Capitalei. Inițial, el a fost dus la Spitalul Universitar, iar ulterior la Spitalul Militar, unde a fost diagnosticat cu infarct, conform unor surse ciate de Libertatea.

Alfred Bulai a fost internat la Spitalul Militar

Potrivit acelorași surse, primul care și-a dat seama că Bulai ar fi suferit un infarct, având în vedere că acesta are și afecțiuni diabetice, a fost medicul centrului de detenție. Ulterior, sociologul a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgență, unde rezultatele unui EKG și ale altor teste medicale au confirmat diagnosticul de infarct miocardic acut cu supra denivelare de segment ST.

Conform medicilor, este vorba de o formă gravă de infarct miocardic. Din cauza stării de sănătate depreciate, Bulai a fost transferat și internat la Spitalul Militar. În prezent, el rămâne sub supraveghere medicală și, conform surselor medicale, nu este în afara oricărui pericol.

Acuzat că ar fi abuzat sexual mai multe studente

Alfred Bulai, sociolog și fost profesor la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joi, 5 septembrie, seara, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1, decizie care este executorie, dar nu definitivă. Acesta este acuzat de folosirea funcției în scop sexual și agresiune sexuală.

Acuzațiile împotriva lui Bulai, profesor universitar în vârstă de 61 de ani și fost șef al Departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, au apărut în urma plângerilor unor foste studente. Acestea susțin că profesorul le-a cerut să se dezbrace în fața lui,  că le-a mângâiat și că a avut relații sexuale cu unele dintre ele, potrivit publicației online Snoop.ro.

Într-o primă reacție la aceste acuzații, Bulai a declarat că va oferi detalii și o poziție clară după ce își va prezenta apărarea în fața Comisiei de Etică a SNSPA. Ulterior, Poliția Capitalei a anunțat deschiderea unei anchete pe numele său, pentru folosirea funcției în scop sexual. După acest anunț, Alfred Bulai a depus o cerere de pensionare din cadrul SNSPA. Pe 30 iulie, el a fost suspendat din toate funcțiile deținute, iar pe 6 august a fost demis oficial de la SNSPA.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre