Simona Ionescu / Redactor Șef

Anamaria Prodan, pe urmele Elenei Udrea. Pune la cale o mare gală de box

Anamaria Prodan, pe urmele Elenei Udrea. Pune la cale o mare gală de box
Gala Bute a fost evenimentul sportiv al anului în România, în vara lui 2011. Organizat la Romexpo, evenimentul l-a avut în prim-plan pe celebrul pugilist Lucian Bute. La momentul respectiv, acesta a intrat în ring pentru a-și apăra centura de campion mondial IBF, înfruntându-l pe francezul Jean – Paul Mendy. O nouă „gală Bute” se pune la cale, iar protagonistul va fi alt român.

Anamaria Prodan calcă pe urmele Elenei Udrea și vrea să organizeze o gală de box cel puțin la fel de memorabilă ca și Gala Bute. În prim plan va fi pugilistul Ronald Gavril, cel care este, de câteva luni, permanent în anturajul impresarei. Cei doi au petrecut Revelionul împreună, în America, și au lansat, recent, în România, suplimente alimentare destinate sportivilor.

În perioada aceasta sportivul este în România, și a participat, alături de Anamaria Prodan la avanpremiera filmului „Complotul bonelor”, lungmetrajul de debut al vedetei. La eveniment, Ronald Gavril a declarat pentru ego.ro că Anamaria Prodan este persoana pe care și-a dorit-o mereu în preajma lui. Având în vedere cariera sa, care în ultima vreme nu a mai avut momente notabile, este de înțeles că planurile pentru Ronald Gavril sunt mari.

Anamaria Prodan pune la cale o mare gală de box

Anamaria Prodan și Ronald Gavril au, mai nou, un alt plan important împreună. Acesta e menit să aducă în lumina reflectoarelor cariera pugilistului stabilit de ani buni, în America. Mai exact, ceea ce gândesc amândoi e organizarea unui eveniment de tipul Galei Bute, care a avut loc în urmă cu 13 ani.

Anamaria Prodan și boxerul Ronald Gavril pregătesc o gală după modelul Galei Udrea din 2011 (Sursa foto: Instagram)

Boxerul a oferit, pentru sursa citată, și primele detalii despre viitoarea „Gală Ronald Gavril”. Categoric, va fi ceva de amploare. „Deocamdată nu avem nimic concret. Lucrăm și îmi doresc de foarte mulți ani să fac un meci în România, să boxez aici, dar deocamdată nu știm nimic, nu avem nicio dată”, a spus Ronald Gavril.

El a menționat că următorul meci pe care îl are programat va avea loc în data de 16 martie în San Francisco. Pugilistul a oferit totuși un orizont de așteptare, pentru super gala sa din țara natală. El spune că își dorește, „dacă se poate”, ca în vară să aibă un meci în România.

Cine este boxerul Ronald Gavril

În vârstă de 37 de ani, Ronald Gavril era, în 2017, cel mai titrat boxer român. Juca atunci de 6 ani la profesioniști, după o carieră în echipa de box amator a României, cu care a mers la trei Campionate Mondiale și la trei Campionate Europene.  El a fost legitimat la clubul CSM Bacău cu care a câștigat medalia de aur la Cupa României la box în 2009 și a cucerit de două ori competiția internațională „Centura de Aur”. Boxerul de categoria mijlocie a fost și medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de Cadeți în 2003 de la Cagliari.

Milionarul Ronald Gavril deține centura WBC Continental Americas, la categoria semigrea (Sursa foto: Instagram)

În 2011, când a trecut la boxul profesionist, Ronald Gavril și-a făcut KO adversarul încă din primul său meci, la Costa Mesa, California. Un an mai târziu s-a  mutat la Las Vegas, unde locuiește în prezent.

În 2013 a obținut a cincea victorie consecutivă ca profesionist la categoria supermijlocie, fiind, din același an manageriat de celebrul Floyd Mayweather, unul dintre cei mai buni promoteri în lumea boxului profesionist. Trei ani mai târziu, avea în palmares a 17-a victorie împotriva unui adversar foarte dificil, meciul fiind câștigat în runda a zecea prin KO. În urma acestei victorii luptătorul român a obținut centura „NABF Super Middleweight Champion”, un trofeu foarte important în lumea boxului profesionist.

Ultimul titlu important l-a obținut în 19 februarie, anul trecut – centura WBC Continental Americas, la categoria semigrea. Boxerul l-a învins pe Khainell Wheeler din Statele Unite într-un meci desfășurat pe durata a opt runde, la Cow Palace din Daly City (California).

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre