Simona Ionescu / Redactor Șef

Anunțul pe care îl așteptau toți liberalii. PNL a decis cu cine merge la următoarele alegeri

Anunțul pe care îl așteptau toți liberalii. PNL a decis cu cine merge la următoarele alegeri
Anul acesta va fi plin din punct de vedere electoral, urmând alegeri de toate felurile. Pentru români, unul din cele mai importante momente ale anului va fi alegerea primarilor.

Anunțul pe care îl așteptau toți liberalii și nu numai a fost făcut, aseară, de președintele PNL, fostul premier Nicolae Ciucă. Acesta a anunțat că partidul pe care îl conduce nu nu-l va mai susține pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Mai exact, PNL va avea propriul candidat, din rândul partidului, pentru cursa electorală din cel mai important oraș al României.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat marți seară, la Antena 3, că PNL va merge „singur” în alegerile din acest an. El a menționat inclusiv Primăria Capitalei, precizând că PNL nu îl va susține pe Nicuşor Dan pentru un nou mandat la Primăria Generală a Capitalei, ci că partidul va avea propriul candidat.

Ciucă a făcut anunțul așteptat de toți liberalii

„Am nominalizat şi avem o conducere la nivelul filialei București, domnul ministru Sebastian Burduja este președintele filialei București, președinte interimar. Împreună cu colegii din filială au avut – şi sper ca pe 1 februarie să finalizeze procesul de analiză a tot ceea ce a însemnat decalogul pe care l-am înaintat domnului primar (Nicuşor Dan – n.r.).

Liberalii nu îl vor mai susține pe Nicușor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei

Şi din toate datele de până acum rezultă foarte clar că – desigur, luăm în calcul şi poziționarea domnului primar alături de cealaltă formațiune politică – să nu mai acordăm sprijinul politic domnului primar, iar Partidul Național Liberal să îşi asume un candidat propriu la Primăria Capitalei”, a declarat Nicolae Ciucă, marți seară, la Antena 3.

„Cealaltă formațiune politică”, la care se referă președintele PNL, este alianța USR-PMP-Forța Dreptei.

PNL nu va intra în alianțe la alegerile din acest an

Unul din posibilii candidați la Primăria Capitalei, chiar dacă nu a fost încă anunțat oficial, ar putea fi chiar ministrul Burduja, care a primit și noua sa calitate de președinte al Filialei București. De altfel, acesta declara, săptămâna trecută, că îşi asumă candidatura la Primăria Capitalei. Practic aceasta se regăsește în „fișa postului” său, după ce a preluat conducerea organizației PNL Bucureşti.

„I-am spus public domnului Nicuşor Dan: Vrei să o baţi pe Firea? Trebuie să mă baţi mai întâi pe mine. Haide să facem alegeri, primare. Nu mi-a răspuns”, a declarat Burduja.

Acuzații la scenă deschisă

În replică, președintele USR, Cătălin Drulă, l-a acuzat, luni, pe președintele PNL București, Sebastian Burduja, că ar trăda cauza partidului din care face parte și că ar fi „în braţe cu PSD-ul”. Drulă a sugerat că Burduja ar acționa de fapt pentru a sprijini candidatul social democrat să câștige Primăria Capitalei, deși în 2020 PNL l-a sprijinit pe Nicușor Dan exact împotriva PSD.

Drulă pare să nu vadă, însă, că primarul general Nicușor Dan nu a făcut mai nimic din tot ce a promis la alegerile din 2020, iar sondaje îi sunt defavorabile actualului primar.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre