Simona Ionescu / Redactor Șef

Arșinel, atacat mizerabil chiar și după moarte. Cristian Tudor Popescu: „Nu făcea să râdă decât curcile!”

Arșinel, atacat mizerabil chiar și după moarte. Cristian Tudor Popescu: „Nu făcea să râdă decât curcile!”
Cristian Tudor Popescu îl atacă pe actorul Alexandru Arșinel, la scurt timp după ce acesta a încetat din viață. În stilul caracteristic, jurnalistul spune despre artist că „nu făcea să râdă decât curcile”.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, intitulată „Arta ortului”, Cristian Tudor Popescu lansează un atac dur la adresa lui Arșinel, care este pomenit în același context cu Sorin Cîmpeanu, ministrul demisionar al Educației.

Ministrul S. Cîmpeanu a fost demisionat din funcție. Maestrul, ba chiar marele maestru, Al. Arșinel a fost demisionat din viață, după ce s-a legat cu lanțuri de scaunul de director la Teatrul de Revistă, în care intenționa să putrezească”, scrie jurnalistul care adaugă faptul că în cazul Cîmpeanu enunța un principiu al imposturii.

De altfel, notează jurnalistul, această atitudine se regăsește mai peste tot în societatea românească:

„Iată încă unul, inspirat de acest Arșinel: impostura dăinuie, uneori pentru totdeauna. Istoria artelor nu duce lipsă de mucavale perene. În rolul de mort înregistrează așa-zisul comic, care, atârnat în meserie de fusta cu adevărat marii actrițe Stela Popescu, nu făcea să râdă decât curcile, poate cel mai mare succes al carierei sale, comparabil cu cel al vânătorului de rinichi”, scrie jurnalistul.

Ecranele gem de ode

Cristian Tudor Popescu își încheie atacul spunând că ecranele gem de ode la adresa lui Alexandru Arșinel și că astfel se face dovada că există și „o artă a ortului popii”.

„Om muri și om vedea nu e mai puțin adevărat decât om muri și om orbi. Iluzia că moartea și timpul despart grâul de neghină e o iluzie. De unde și putrefacta cugetare „Despre morți numai de bine””, scrie CTP în finalul postării.

Alexandru Arșinel a încetat din viață joi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani. Actorul a murit la Spitalul Universitar din Capitală, unde se afla internat de două săptămâni.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre