Simona Ionescu / Redactor Șef

Așa faceți cele mai bune clătite. Trucuri inedite cu care nu veți da greș niciodată

Așa faceți cele mai bune clătite. Trucuri inedite cu care nu veți da greș niciodată
Nu există persoană care spună nu în fața unei clătite delicioase. Dar oare câte persoane știu să le facă exact ca la carte? Iată câteva soluții inedite care vă vor fi de mare ajutor.

Când vine vorba de clătite, toată lumea capitulează. Însă nu orice gospodină reușește să fie la înălțime atunci când le prepară.

Așa faceți cele mai bune clătite. Trucuri inedite cu care nu veți da greș niciodată

Încă din perioada Greciei antice, clătite au fost un desert extrem de apreciat. Cum să faceți o porție de clătite delicioase? Bucătarii spun că cel mai important este să știți ce făină să folosiți.

Adică una cu mai puțin gluten, cum ar fi cea de patiserie. Un alt truc demn de luat în seamă este să nu mixați mult prea mult ingredientele. Pentru a evita formarea cocoloașelor puneți ingredientele uscate într-un bol și pe cele umede în alt bol. Ulterior, le veți amesteca treptat.

Combinați laptele proaspăt cu cel bătut

Clătitele nu vor rupe dacă folosiți doar lapte și ouă proaspete. Pentru clătite pufoase, înlocuiți o treime din laptele dulce cu lapte băut. Iar dacă nu aveți lapte bătut, puteți pune în aluatul de clătite o banana foarte coaptă. Veți vedea singuri diferența. E important de știut că o clătită va ieși cu adevărat extraordinară dacă nu va fi prăjită în ulei, ci în unt.

Veți vedea că atunci când le umpleți cu dulceață, compoziția nu se va rupe. Lăsați clătitele să se facă suficient de bine pe o parte, apoi le întoarceți. Dacă acestea nu sunt coapte atât cât trebuie, e posibil să vă treziți cu dureri de stomac. În cazul în care optați pentru clătitele americane, aluatul trebuie să fie mai gros decât cel obișnuit. În caz contrar, se va întinde mai mult în tigaie. Lăsați să se odihnească o jumătate de oră și apoi puneți clătitele la prăjit.

Sursă foto: kaufland

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre