Rețetă de chifle fără făină. Bune pentru cei la dietă

Rețetă de chifle fără făină. Bune pentru cei la dietă
Pâinea este deja un aliment consacrat la români. Cui nu-i place acest aliment, proaspăt scos din cuptor, cu crustă crocantă și moale pe interior. Pe cât de bună este, pe atât de mult îngrașă. Iată însă o rețetă de chifle fără făină.

Făina este considerată a fi un aliment care îngrașă, iar pâinea este făcută din făină. Astfel, deși pâinea și produsele de patiserie sunt delicioase, ele trebuie consumate cu moderație, căci se pot transforma ușor în colăcei pe abdomen. De fapt, nu făina este cea care îngrașă neapărat, ci consumul exagerat al acesteia. Pentru a evita această problemă, propunem o rețetă de chifle fără făină. 

100g de pâine albă conțin 295 de calorii, deci o felie de pâine făcută numai din făină rafinată conține nu mai puțin de 77 de calorii. De asemenea, făina albă poate contribui la creșterea în greutate deoarece o digerăm rapid. Acest lucru scade senzația de sațietate care ne poate determina să mâncăm mai mult. Totuși, carbohidrații sunt un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului nostru. Optează mereu pentru „carbohidrați buni”, care nu cresc glicemia prea mult sau prea repede. 

Ingrediente chifle fără făină: 

 3 ouă

 ½ ceașcă de cremă de brânză

 ½ linguriță de drojdie

 un vârf de cuțit de sare

 hârtie de copt

Mod de preparare: 

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

Separă albușurile și gălbenușurile. Într-un castron, amestecă brânza, drojdia și gălbenușurile, apoi sarea și albușurile într-un alt castron. Combină amestecurile fără să le bați. Ar trebui să obții un aluat ușor și omogen pe care îl împărți în bile mici.

În tava tapetată cu foaie de copt așază bilele. Coace 25 de minute, la 180 de grade.

Scoate chiflele din cuptor și pune-le pe un raft, pentru a se răci.

Sursa: Facebook, dcmedical.ro

Meserii dispărute în negura vremii. Liftier și omul ceasornic, printre ele

Recomandarile noastre