Simona Ionescu / Redactor Șef

Asta da poveste de groază. Cum a pierdut un om zeci de milioane de dolari

Asta da poveste de groază. Cum a pierdut un om zeci de milioane de dolari
De când a fost inventată, loteria a reprezentat un loc în care nu puțini au fost cei care și-au pus speranțele. Cei mai norocoși au câștigat. În America premiile sunt, de câteva ori pe an, fabuloase, de ordinul a zecilor de milioane de dolari.

O adevărată poveste de groază cu bilete la loto tocmai s-a consumat în Florida. Un american probabil plânge și acum după ce a ajuns să piardă zeci de milioane de dolari pe care i-a câștigat cu un bilet de loterie. Acesta a uitat să își valideze biletul câștigător și a irosit, astfel, o șansă care, probabil i-a fost hărăzită o dată în viață. Un jucător la Loto din Florida a pierdut nu mai puțin de 36 de milioane de dolari pentru că nu și-a validat la timp biletul câștigător.

Conform regulamentului pentru extragerile Mega Millions, el avea la dispoziție șase luni să o facă, dar a depășit termenul. Biletul de loterie în cauză a fost jucat în luna august, iar perioada de revendicare a premiului s-a încheiat pe 11 februarie, arată Business Insider. Conform presei de peste Ocean, care citează Loteria din Florida, biletul Quick Pick câștigător a fost cumpărat de la un magazin Publix din Jacksonville. Opțiunea Quick Pick permite unui dispozitiv să selecteze aleatoriu numerele pentru un jucător. Un astfel de bilet costă doar 2 dolari.

Biletul câștigător a fost cumpărat în august, anul trecut, de la un magazin Publix din Jacksonville. Trebuia validat până în 11 februarie

Jucătorul în cauză a plătit cei 2 dolari, a lăsat aparatul să îi aleagă numerele, iar acestea s-au dovedit câștigătoare. Deși Loteria a comunicat numerele câștigătoare în aceeași lună, august 2023, proprietarul biletului nu l-a validat. Tot ce avea de făcut era să se deplaseze, în maxim 180 de zile de la anunțarea numerelor câștigătoare, la sediul Loteriei din Florida, care se află în Tallahassee, pentru verificarea și validarea biletului. Cum bărbatul nu a făcut acest lucru, el a pierdut marele premiu.

Ce se întâmplă cu zecile de milioane de dolari pierdute de jucător

Cele 36 de milioane de dolari pe care le-a pierdut jucătorul care nu și-a validat biletul câștigător nu se reportează. După cum prevede legea din Florida, în această situație, 80% din bani vor fi direcționați către un fond destinat educației. Restul de 20% va fi păstrat pentru fondul de premii al Loteriei.

Cazul acesta nu este singular în istorie Loteriei. În luna decembrie, tot în Florida, un alt jucător la Loto a ratat un câștig și mai mare, de 44 milioane de dolari din același motiv. Și acesta a depășit termenul de 180 de zile pe care îl avea la dispoziție ca să își valideze biletul. Într-un alt incident, în 2021, o femeie din California a ratat posibilitatea de a-și încasa premiul, de asemenea, substanțial. Aceasta și-a deteriorat din greșeală biletul de Loto. Ea l-a uitat în buzunarul unei haine pe care a pus-o la spălat.

Sursa foto. Pixabay, Mega Millions

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre