Simona Ionescu / Redactor Șef

Atenție, șoferi! Tudor Chirilă vă vânează. Riscați să rămâneți fără bani – Exclusiv

Atenție, șoferi! Tudor Chirilă vă vânează. Riscați să rămâneți fără bani – Exclusiv
Tudor Chirilă este unul din artiștii autohtoni care, de ani buni, e activ civic. El ia atitudine în legătură cu tot ce consideră că nu este în regulă și se implică în multe campanii.

Acum e cu ochii pe trafic. Tudor Chirilă vânează șoferii nesimțiți.

Artistul a început să prezinte pe rețelele sociale mașinile care sunt parcare neregulamentar. O primă postare este din sectorul 1 al Capitalei, iar artistul etichetează inclusiv Poliția Locală, pentru a le cere oamenilor legii să intervină de îndată. Două mașini scumpe, un VW și un BMW sunt lăsate „parcate” pe carosabil și trotuar deopotrivă, în unghi, astfel încât e dificil pentru pietoni și bicicliști să poată circula. Mai degrabă, le e imposibil.

Sectorul 1, cele mai puține locuri de parcare

Bucureștenii știu că sectorul 1 al Capitalei este cel mai aglomerat. Iar locurile de parcare lipsesc cu desăvârșire. Practic, mamele cu copii, dar și ceilalți pietoni au mari probleme să circule civilizat pe trotuare, deoarece, de cele mai multe ori, acestea sunt ocupate de mașinile parcate neregulamentar.

Primăria Sectorului 1, prin Administrația Domeniului Public Sector 1, administrează mai puțin de 10.000 de locuri de parcare, mai precis 9.969.  acesta este cel mai mic număr dintre toate sectoarele din Capitală și de opt ori mai puțin decât parcările din sectorul 3. Având în vedere populația sectorului 1, există un loc de parcare de reședință la 25 de locuitori.

Tudor Chirilă vânează șoferi nesimțiți

Cu postarea sa de pe Facebook, în care le bate obrazul șoferilor nesimțiți, dându-le inclusiv numerele de înmatriculare, Tudor Chirilă nu este la primul gest de acest fel. În trecut el a fost surprins de presă în timp ce fluidiza traficul de pe pista de biciclete de pe șoseaua Kiseleff.

Și în anii trecuți, Tudor Chirilă i-a semnalat pe șoferii care parcau aiurea în Sectorul 1. „Vai, saracu, n-a avut unde parca. Si mai e loc langa el, o sa se ocupe curand. Ca de aia avem Politia Locala Sector 1 ca sa parcheze astia pe trecerea de pietoni. Cat despre mentalitati, pot sa fac un pariu cu orice cetatean din Bucuresti.

Gasesti loc de parcare la maximum 800 de metri de locul in care ai treaba. Iar 800 de metri ii parcurgi in 5 minute. Deci, zece minute ar fi pretul pe care am putea sa-l platim zilnic pentru a nu-i incurca pe altii. Dar de ce sa ne pese de altii? Asta nu se preda la scoala din clasa a patra. Doar algebra”, a scris artistul într-o postare similară mai veche.

Artistul i-a semnalat și fostei primărițe generale comportamentul inadecvat al angajaților din subordine, în trecut. El a reacționat la gestului unui lucrător al primăriei care vorbea urât cu o femeie.

„Gabriela Firea ce aveti de gand cu un astfel de lucrator al Primariei care se adreseaza unei doamne cu trotineta (aflata pe pista de biciclete) cu “du-te-n… mea de aici”? Cam cat tre sa mai vedem astfel de oameni? Cum e cu violenta de limbaj? Aia se pune sau nu? Cum e sa ma injuri de taxele pe care le platesc?”, a scris, acum câțiva ani, Tudor Chirilă, pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook / Tudor Chirilă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre