Simona Ionescu / Redactor Șef

Atenționare meteorologică. Cum va fi vremea în ultimele zile de iulie

Atenționare meteorologică. Cum va fi vremea în ultimele zile de iulie
Urmează un nou val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă, în România. Acesta este avertismentul meteorologilor. Până sâmbătă ne topim.

O nouă atenționare meteorologică a fost lansată, luni. Să vedem cum va fi vremea în ultimele zile de iulie. Luni, 26 iulie, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat în regiunile vestice. În cea mai mare parte a României, următoarea săptămână este sub Cod galben de caniculă.

Cum va fi vremea în ultimele zile de iulie

”În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade”, transmit meteorologii.

Singurele zone unde temperaturile vor fi normale pentru această perioadă sunt zonele de munte și litoralul Mării Negre.

Cum faceți față caniculei

Pentru a suporta mai ușor canicula în lipsa aparatului cu aer condiționat trebuie să rețineți câteva aspecte simple. În primul rând, veți eliminat 30% din căldură dacă țineți ferestrele închise și, eventual acoperite. Dacă le preferați deschise, încercați să puneți în fașa lor cearșafuri ude. Apa va filtra aerul cald. Un alt „secret” e să puneți în fața ventilatorului un vas cu cuburi de gheață.

Ce se va întâmpla cu vremea în luna august

La începutul lui august, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestui interval, pe întreg teritoriul României.Și cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale.

Sursa foto: ANM

Este cel mai prețios lucru al lui. Zanni l-a luat și la Survivor România

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre