Simona Ionescu / Redactor Șef

Au apărut dovezile. Înspăimântarea populației a fost un proiect guvernamental în timpul pandemiei de Covid-19

Au apărut dovezile. Înspăimântarea populației a fost un proiect guvernamental în timpul pandemiei de Covid-19
Îngrozirea populației și închiderea oamenilor în case ( printre altele) a fost un proiect guvernamental în timpul pandemiei de Covid-19. Acum au apărut dovezile imbatabile în acest sens.

Cotidianul britanic The Telegraph publică o anchetă explozivă care demonstrează, fără drept de apel, cum înspăimântarea populației a fost un proiect guvernamental în timpul pandemiei de Covid-19. Ziarul dă publicității aproape 100.000 de mesaje WhatsApp schimbate între guvernanții britanici în acea perioadă. „Este o investigație mamut care scoate la iveală lucruri înspăimântătoare”, este de părere jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

Mesajele din The Telegrapf arată cum ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a vrut sa „dea drumul ” la o nouă variantă de Covid-19 pentru a „înspăimânta” publicul și a se asigura ca se respecta lockdown-ul. Cele peste 100.000 de mesaje WhatsApp trimise între miniștri, oficiali și alții – arata modul în care guvernul a folosit tactici de înspăimântare pentru a forța oamenii să se conformeze și pentru a forța trecerea la lockdown, mai arată sursa citată.

Guvernanții plănuiau de-a dreptul cum să îi sperie pe oameni și să îi țină în case

De exemplu, într-un mesaj, Simon Case, secretarul de Cabinet, recunoaște că „factorul frică / vinovăție” a fost „vital” în „intensificarea mesajelor” în timpul celei de-a treia restricții naționale din ianuarie 2021.

Practic se urmărea ca povestea că lucrurile stau foarte prost să fie credibilă. Astfel, o serie de date/cifre nu erau publicate dacă acestea arătau contrariul. Într-una din capturile de ecran care ilustrează articolul se poate citi cum ministrul Sănătății scrie: „când dăm drumul la noua variantă” sau „îi speriem de moarte pe toți cu noua variantă”.

Dialog halucinant între ministrul Sănătății și un consilier

Matt Hancock i-a sugerat unui consilier să „sperie pe toată lumea”, arată mesajele publicate de Sunday Telegraph. Ministrul Sănătății ar fi discutat când să dezvăluie existența variantei Kent a Covid-19, pentru a se asigura că oamenii respectă regulile de izolare.

Consilier în Departamentul de Sănătate: „În loc să facem prea multe semnale în avans, putem să rostogolim terenul cu noua tulpină”.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock: „Speriem pe toată lumea cu noua tulpină”.

Consilier: „Da, asta va determina o schimbare de comportament adecvată”.

Ministru: „Când implementăm noua variantă?”

Ulterior dialogului, ministrul Hancock a anunțat noua variantă a doua zi.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre