Simona Ionescu / Redactor Șef

Bancul zilei. Bulă către inamic: „Hai să facem schimb de tancuri!”

Bancul zilei. Bulă către inamic: „Hai să facem schimb de tancuri!”
Începeți ziua cu zâmbetul pe buze! Am decis să înlocuim Horoscopul cu unu-două bancuri care să vă dea o stare de bine pentru toată ziua. Dacă știți bancuri bune, puteți să ni le trimiteți pe adresa de mail redactie@retetesivedete.ro.

Bulă era în război şi tot cerea o permisie fără a o primi. La un moment dat, ca să scape de el, căpitanul îi zice:

-Dacă faci o faptă eroică, poţi pleca acasă. Nu trec două ore şi Bulă vine cu un tanc inamic nou-nouţ. Primeşte permisia şi când se întoarce mai merge o dată că mai aduce un tanc. La un moment dat, comandantul nu mai vrea să-i dea permisie dacă nu-i spune cum face de aduce tancuri bune de la inamic.

-Păi, dom’ colonel, m-am dus cu tancul spre inamic şi l-am strigat „băi, nu vrei să mergi acasă?. Ba da. Atunci hai să facem schimb de tancuri”.

_____________________

De o călugăriță se apropie gâfâind un soldat:

– Te rog, te rog din suflet, lasă-mă să mă ascund sub fusta ta. Îți voi explica mai târziu!

Călugărița a fost de acord.

Un pic mai târziu se apropie doi tipi din poliția militară:

– Soră, scuzați, nu ați văzut pe aici din întâmplare un soldat?

Călugărița a răspuns că el a plecat În altă direcție.

După ce polițiștii au plecat soldatul iese de sub fusta și spune:

– Chiar nu știu cum să vă mulțumesc Știți, eu nu vreau să merg la război…

Călugărița a răspuns că îl înțelege perfect.

Soldatul:

– Nu vreau să par nepoliticos … Dar aveți o pereche de picioare minunate!

Călugărița:

– Dacă ai fi privit un pic mai sus, ai fi văzut și altceva. Nici eu nu vreau să merg la război!

_____________________

Un soldat aflat în Irak primeşte o scrisoare de despărţire de la iubita sa de acasă. În scrisoare erau insirate următoarele:

„Dragă John, nu mai pot continua relaţia cu tine. Distanţa dintre noi este mult prea mare. Trebuie să recunosc că te-am înşelat de două ori, de când ai plecat, aşa că nu e corect faţă de nici unul dintre noi să continuăm. Îmi pare rău. Te rog, înapoiază-mi fotografia pe care ţi-am trimis-o. Cu drag, Betty”.

Soldatul, rănit profund de cele spuse de fată în scrisoare, le cere camarazilor săi din armată să-i dea orice fotografie cu vreo fată pe care o au la ei, fie că sunt surori, iubite sau foste iubite. Şi pe lângă fotografia cu Betty, John îi trimite acesteia toate fotografiile strânse de la amicii săi. În plic erau 57 de fotografii. Lângă ele, o scrisoare, care suna cam aşa: „Dragă Betty, îmi pare rău, însă nu îmi amintesc prea bine cine eşti. Te rog să-ţi alegi fotografia dintre cele pe care ţi le-am trimis, apoi trimite-mi restul înapoi. Ai grijă de tine, John”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre