Simona Ionescu / Redactor Șef

Bandele de hoți care au uimit lumea cu jafurile aproape perfecte. Prada: sute de milioane de dolari

Bandele de hoți care au uimit lumea cu jafurile aproape perfecte. Prada: sute de milioane de dolari
Cum ar fi să nu mai ai grija banilor peste noapte? E un vis frumos, dar nu oricine are parte de așa ceva. Sunt însă unele persoane care își încearcă norocul. Cine sunt cei care au uimit lumea cu jafurile aproape perfecte.

Lipsa banilor te poate face uneori să iei decizii necugetate. Cine sunt cei care au uimit lumea cu jafurile aproape perfecte.

Bandele de hoți care au uimit lumea cu jafurile aproape perfecte

În anul 1990, Muzeul Gartner din Boston a avut parte de un eveniment șocant. Câțiva bărbați, pretextând că sunt polițiști s-au gândit să dea spargerea vieții. Au reușit să intre în muzeu fără ca cineva să bănuiască ce urmează.

Pentru a fi cât mai credibili, au spus că au mandat de arestare și i-au încătușat pe cei doi paznici. În final și-au văzut visul cu ochii. Au golit muzeul de 13 picturi célèbre, capodopere ale lui Rembrandt, Vermeer și Degas. Paguba a fost imensă, ridicându-se la 300 milioane de dolari. Surprinzător sau nu, operele nu au mai fost vreodată recuperate și nici hoții prinși.

Au golit un seif cu diamante netăiate, în valoare de 118 milioane de dolari

Un alt jaf care a uimit omenirea s-a petrecut pe aeroportul din Schiphol. De altfel, se spune că a fost cel mai mare jaf cu diamante din istorie. Ineditul constă în faptul că hoții au folosit o metodă simplă, dar care nu a dat de bănuit la nimeni.

Au furat pentru început un camion de marfă de la compania aeriană olandeză KLM și s-au îmbrăcat în uniforme de la aceeași instituție. Deghizați astfel, au așteptat un seif cu diamante netăiate, în valoare de 118 milioane de dolari.

Acesta era transportat tot tot de o mașină a KLM. Când camionul și-a făcut apariția, hoții nu au făcut altceva decât să amenințe șoferii, apoi au fugit cu mașina. Polițiștii au încercat să facă tot ce au putut, au arestat multe persoane, însă adevărații hoți nu se cunoaște dacă au fost găsiți.

A furat în plină zi bijuterii de 136 milioane de dolari

Nici prestigioasa casă de bijuterii Leviev Diamonds din Dubai nu a scăpat de hoți. Un bărbat cu o cască de motor pe cap, a cărui identitate nu s-a aflat, a reușit să pătrundă în locație, unde se afla o expoziție a celor mai mai fabricanți de bijuterii. Prin metode doar de el cunoscute acesta a reușit să fure ceasuri cu diamante și alte bijuterii în valoare de 136 milioane de dolari, ieșind pe ușă, liniștit.

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre