Bella Santiago s-a trezit că toată munca ei de la emisiunea „Te cunosc de undeva” s-a dus pe apa sâmbetei. Dintr-o neatenție, banii s-au evaporat și acum face orice ca să-i poată recupera.
Prin povestea neplăcută a Bellei Santiago ar putea trece orice român, de aceea trebuie să citiți de două ori un mesaj primit înainte de a face o plată. Aflată în vacanță în Delta Dunării, cântăreața a avut parte de o mare escrocherie.
„Eu nu mi-am dat seama, pentru că într-adevăr trebuia să primesc ceva, așa că am accesat link-ul din mesaj”
Vedeta a primit un mesaj pe telefon, unde se afla un link. Artista spune că mesajul venea de la Poșta Română și se spunea că a primit un pachet, iar link-ul cu pricina trebuie accesat pentru plată.
„Eu nu mi-am dat seama, pentru că într-adevăr trebuia să primesc ceva, așa că am accesat link-ul din mesaj. Ieri, când m-am trezit, am primit mesaj că am făcut o plată. Am sunat repede la bancă”, a mărturisit artista pentru o publicație.
Banii furați sunt munca artistei de la emisiunea „Te cunosc de undeva”
După ce a realizat greșeala făcută, Bella Santiago a sunat imediat la bancă pentru a încerca să remedieze problema. Cântăreața spune că banii care i s-au furat sunt cei pentru care a muncit la emisiunea „Te cunosc de undeva”, însemnând câteva mii de euro și speră ca totul să fie doar un vis urât.
Ce este un atac de phishing
Phishing-ul este un tip de atac folosit adesea pentru a fura date de utilizator, inclusiv datele de autentificare și numerele cardurilor de credit. Acesta are loc atunci când un atacator, care se dă drept o entitate de încredere, păcălește o victimă să deschidă un e-mail, un mesaj instant sau un mesaj text.
Destinatarul este apoi păcălit să facă clic pe un link malițios, ceea ce poate duce la instalarea de programe malware (n.r. orice program sau fișier care dăunează în mod intenționat unui computer, unei rețele sau unui server), la înghețarea sistemului sau la dezvăluirea de informții sensibile.
Un atac poate avea rezultate devastatoare. În cazul persoanelor fizice, acestea includ achiziții neautorizate, furtul de fonduri sau furtul de identitate.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook