Simona Ionescu / Redactor Șef

Bombă! Trump pune sub semnul întrebării moartea pedofilului Epstein

Bombă! Trump pune sub semnul întrebării moartea pedofilului Epstein
Președintele american Donald Trump a pus sub semnul întrebării cauza morții lui Jefrey Epstein, susținându-și în continuare declarația prin care a transmis ganduri de bine fostei asociate a acestuia, Ghislaine Maxwell, care se confrunta acum cu acuzatii grave.

Trump a fost intervievat de Jonathan Swan de la Axios pentru emisiunea „Axios pe HBO” și a fost întrebat de ce i-a transmis gânduri bune lui Ghislaine Maxwell. În timp ce Swan explică faptul că Ghislaine Maxwell, partenera lui Epstein, a fost arestată în legătură cu acuzațiile de trafic de minori în scopuri sexuale, Trump răspunde: „Nu știu asta”, la care Swan răspunde: „Așa este. A fost arestată pentru asta”.

Apoi, președintele adaugă: „Prietenul sau iubitul ei a fost ucis sau s-a sinucis în închisoare. Acum ea este în închisoare. Da, îi doresc binele, v-aș dori și dumneavoastră bine. Aș dori binele unei mulțimi de oameni. Mult noroc!”

În data de 10 august 2019, Epstein a fost găsit spânzurat, cu cearșafurile patului, în celula sa dintr-o închisoare federală din Manhattan, N.Y.

Oficial, Epstein s-a sinucis

Oficialii medicali din New York au determinat că Epstein s-a sinucis prin spânzurare, dar unii, inclusiv patologul Michael Baden, au contestat acest lucru. Baden, care a ocupat anterior funcția de șef medical al orașului, a fost solicitat pentru a venit în ajutorul familiei lui Epstein, iar în luna ianuarie a spus la Fox News că a găsit „dovezi mai mari de omucidere decât de sinucidere”.

În momentul decesului, Epstein aștepta procesul pentru acuzații legate de traficul sexual al minorilor. Înainte de asta el a pledat vinovat, în 2008, la acuzațiile formulate în Florida legate de acte de prostituție care implică un minor și o altă acuzație similară de prostituție.

Epstein s-a asociat de-a lungul anilor cu numeroase figuri din înalta clasă politică și de afaceri, inclusiv cu președintele în exercițiu, Donald Trump,  dar și  cu fostul președinte Bill Clinton, prințul Andrew al Marii Britanii și cu Leslie Wexner.

Furnizoarea de fetițe a lui Epstein așteaptă procesul în pușcărie

Aproape un an mai târziu, Ghslaine Maxwell a fost arestată, la începutul lunii iulie, sub acuzația că ar fi recrutat adolescente pentru Epstein, care le-a abuzat sexual, în urmă cu zeci de ani. Potrivit unui rechizitoriu, la acea vreme femeia în vârstă acum de 48 de ani,  s-a  îngrijit ca victimele să ajungă la Epstein și uneori a fost prezentă când s-au întâmplat abuzurile.

Lui Maxwell i s-a refuzat cauțiunea la scurt timp după arestare, astfel că aceasta așteaptă judecarea într-o închisoare federală din Brooklyn. Întrebat despre Maxwell la o conferință de presă din 21 iulie, Trump a spus: „Îi doresc doar binele, sincer. Am întâlnit-o de nenumărate ori de-a lungul anilor, mai ales că am locuit în Palm Beach și cred că și ei au locuit în Palm Beach. (…) Dar eu îi doresc binele, orice ar fi”.

În cadrul intervenției de la Axios, Trump a mai adăugat că oamenii „încă încearcă să-și dea seama” cum a murit Epstein. „S-a sinucis, a fost ucis? Și îi doresc ei (numai) bine. Nu caut nimic rău pentru ea, nu caut nimic rău pentru nimeni”, a continuat el. „Iubitul ei a murit. A murit în închisoare. A fost ucis? A fost sinucidere? Da, îi doresc (doar) binele”.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre