Simona Ionescu / Redactor Șef

Brad Pitt a împrumutat-o pe Angelina Jolie cu opt milioane de dolari. Banii trebuie returnați cu dobândă

Brad Pitt a împrumutat-o pe Angelina Jolie cu opt milioane de dolari. Banii trebuie returnați cu dobândă
În interiorul imperiului imobiliar de 72 de milioane de dolari al lui Brad Pitt se găsesc trei studiouri la modă din Los Angeles, un refugiu la malul mării și un castel istoric. După ce s-au despărțit, Brad Pitt a împrumutat-o cu opt milioane de dolari pe Angelina Jolie.

Potrivit informațiilor oferite de Dailymail.com, în ultimii ani Brad Pitt a cumpărat trei studiouri de la prietenul său, sculptorul britanic Thomas Houseago, în cartierul Frogtown din Los Angeles, o fostă zonă industrială, astăzi la modă. Angelina Jolie a fost nevoită să apeleze la Pitt, după ce s-au despărțit.

Învingător pe piața imobiliară

Angelina Jolie a vrut să își cumpere o proprietate de 24,5 milioane de dolari, iar Brad Pitt i-a împrumutat 8 milioane de dolari. Bani pe care trebuie să îi returneze cu dobândă. Brad Pitt și Angelina Jolie trec printr-unul dintre cele mai acerbe divorțuri de la Hollywood, dar nu există nicio îndoială cine a ieșit învingător pe piața imobiliară.

Complexul lui Brad este format din cinci case, pe care a început să le cumpere în 1994. El a vândut-o în 2023 pentru 33 de milioane de dolari moștenitoarei petroliere Aileen Getty

Actorul a păstrat complexul familiei și a făcut o avere când l-a vândut cu 33 de milioane de dolari la începutul acestui an. De asemenea, în ultimii ani a fost ocupat să pună mâna pe case de lux și proprietăți comerciale, fiind implicat în tranzacții imobiliare în valoare de 72 de milioane de dolari.

Marea lovitură pe piața imobiliară rezidențială

În martie 2021, Pitt a achiziționat un studio de la Houseago pentru suma de 2.933.500 de dolari. E vorba de o clădire de producție de epocă, iar Brad a făcut o ipotecă de 2 milioane de dolari la City National Bank pentru a finanța afacerea. Anul trecut, în aprilie, a mai făcut o achiziție interesantă. E vorba de două studiouri alăturate, pentru care a plătit 4.095.000 de dolari.

Și tot anul trecut, dar în vară, Pitt a dat marea lovitură pe piața imobiliară rezidențială. El a plătit 40 de milioane de dolari pentru fosta casă a scriitorului american D.L James, cunoscută sub numele de „Seaward”, în Carmel, California. Actorul a cumpărat-o în întregime, fără ipotecă. După despărțirea de Angelina Jolie, cel care a rămas în complexul din Los Feliz a fost Brad Pitt, pentru că deținea în totalitate locuința.

Casa cumpărată de Brad Pitt de la moștenitoarea petrolului

Fortăreață privată cu peșteră secretă

El a cumpărat conacul principal de 5.338 de metri pătrați cu 1,7 milioane de dolari în 1994. Iar în următorii 22 de ani – dintre care 12 i-a petrecut cu Jolie, conacul a ajuns să cuprindă cinci proprietăți adiacente. Locația a devenit o fortăreață privată, cu un skate park, o peșteră secretă și trei piscine pentru copii. Pitt a vândut proprietatea în acest an moștenitoarei petrolului, Aileen Getty.

A fost, de fapt, un schimb, pentru că aceasta a plătit 33 de milioane de dolari pentru complex, iar el s-a mutat în casa ei cu trei dormitoare din aceeași zonă pentru 5,5 milioane de dolari. A câștigat 27,5 milioane de dolari din acest schimb, mai puțin cheltuielile.

Angelina Jolie a luat și o ipotecă de 17,15 milioane de dolari

Angelina Jolie a cumpărat conacul din Los Feliz al regretatului regizor Cecil B. DeMille pentru suma de 24,5 milioane de dolari. Nu doar că a fost nevoită să împrumute bani de la Brad Pitt, dar a luat și o ipotecă de 17,15 milioane de dolari de la Comerica Bank. Jolie a declarat în documentele de la tribunal că Pitt nu a dat nicio „pensie alimentară semnificativă pentru copii”, dar a susținut că a plătit peste 9 milioane de dolari vedetei. Cu toate acestea, avocatul lui Jolie a contrazis această afirmație, afirmând că cea mai mare parte a fost împrumutul.

Pentru a achiziționa casa de 24,5 milioane de dolari, Angelina Jolie s-a împrumutat 8 milioane de dolari de la Brad Pitt

„Angelina îi cere lui Brad să plătească 50 la sută din cheltuielile copiilor”

„Brad a fost rugat să ajute la cheltuielile pentru o nouă casă pentru Angelina și copii, dar în schimb i-a împrumutat Angelinei bani, pentru care îi percepe dobândă pe un plan de plată. Angelina va onora bineînțeles acel împrumut. Un împrumut nu este, totuși, o pensie alimentară pentru copii, iar prezentarea acestuia ca atare este înșelătoare și inexactă.

Angelina îi cere lui Brad să plătească 50 la sută din cheltuielile copiilor. El nu a făcut acest lucru. Angelina a trebuit să suporte majoritatea acestora fără contribuția lui în ultimii doi ani. Pensia alimentară pentru copii nu este opțională în California”, a declarat printr-un comunicat Samantha Bley DeJean, de la birourile de avocatură Bley and Bley.

Casa familiei de pe malul oceanului valorează acum 20 milioane de dolari. Sursă foto: Daily mail

Brad Pitt a luat și casa familiei

De asemenea, Brad Pitt a luat și casa familiei din Santa Barbara, situată pe malul oceanului, pe care a cumpărat-o cu 4 milioane de dolari în 2000. Acum se spune că aceasta valorează 20 de milioane de dolari. Locuința de pe plajă de 15 acri, situată în apropiere de Gaviota State Park, a fost folosită de fostul cuplu „ca un refugiu de vacanță pentru ei și copii, pentru a face echitație și a se bucura de timpul petrecut pe plajă”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre