Simona Ionescu / Redactor Șef

Breaking news – România a fost furată la Jocurile Olimpice 2024! Cu aceste imagini se va merge în instanță

Breaking news – România a fost furată la Jocurile Olimpice 2024! Cu aceste imagini se va merge în instanță
Seara de ieri a fost dramatică pentru gimnastele românce. Una din ele, Ana Maria Bărbosu, a fost medaliată cu bronz 30 de secunde, apoi  a pierdut poziția în favoarea unei americance ce a făcut contestație. A doua sportivă, Sabrina Voinea, a fost depunctată serios pentru o faptă care se dovedește acum, fără echivoc, că nu s-a întâmplat.

NBC a difuzat imagini care demonstrează că România a fost pur și simplu furată la Jocurile Olimpice 2024, iar gimnasta Sabrina Voinea nu trebuia să fie penalizată. Sabrina Voinea (17 ani) a terminat competiția la sol pe locul 5, cu un scor de 13.700, la egalitate cu o altă gimnastă română, Ana Maria Bărbosu. Sportiva din Constanța a fost sancționată cu 0,1 puncte pentru că, au spus arbitrii, ar fi ieșit cu călcâiul din covor în timpul unei linii acrobatice, penalizare care a împiedicat-o să obțină medalia de bronz.

NBC a distribuit imagini cu evoluția ireproșabilă gimnastei române Sabrina Voinea

Pe de altă parte, așa cum știți, americanca Jordan Chiles, care terminase inițial pe locul 5, a depus o contestație privind nota primită pentru dificultate, care a fost acceptată de arbitri. În urma acestei decizii, Chiles a acumulat 13.766 puncte și a depășit gimnastele române Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea, care au rămas cu 13.700.

Sabrina Voinea a depus și ea o contestație, însă aceasta a fost respinsă de arbitri, iar medalia de bronz a fost acordată lui Chiles.

Dovada că România a fost furată la Jocurile Olimpice 2024

Postul american de televiziune NBC a difuzat imagini cu zoom și slow-motion care arată fără echivoc faptul că Sabrina Voinea nu a călcat marginea covorului și, prin urmare, nu trebuia să fie penalizată. Și multipla campioană olimpică Nadia Comăneci a preluat imaginile clare ca lacrima și le-a difuzat pe canalele ei de social media.

Încă de ieri aceasta a cerut explicații șefei arbitrilor probei de gimnastică sol de la Jocurile Olimpice 2024.

Mama Sabrinei anunță că va merge în instanță cu aceste imagini

Cu dovada clară că fiica ei a fost sancționată nejustificat, Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, a declarat că se va adresa instanței sportive, pentru a-i afce dreptate fiicei sale. „Mă voi adresa TAS pentru nedreptatea creată. Este normal ca FRG să nu apere drepturile Sabrinei?! Dacă FRG va face vreo plângere, este strict pentru zecimea furată Sabrinei, nu ai voie să contești nota altei sportive”, a declarat femeia presei.

Jurnaliștii amedicani atrag atenția că românca Sabrina Voinea nu avea pentru ce să fie depunctată (NBC)

Și ea a publicat videoclipuri care dovedesc că fiica sa nu a ieșit din spațiul de concurs, contrar justificării arbitrelor pentru penalizare.

În imaginile NBC se vede că Sabrina Voinea nu a călcat nicio secundă în afara covorului

Foarte supărată de cele întâmplate, Camelia Voinea a declarat luni că Sabrina se gândește să se retragă din gimnastică. „Vi se pare cumva că a ieșit din covor Sabrina? Exclus…. Mă voi adresa TAS-ULUI pentru nedreptatea creată. Este normal ca FRG să nu apere drepturile Sabrinei?

Eu am depus contestația pentru zecimea nedreptății Sabrinei, dar nu a fost luată în calcul. Nedreptatea a fost făcută doar la Sabrina cu zecimea, restul au primit nota reală. Am probe clare și voi merge până la capăt. Vreau să văd ce face FRG pentru nedreptatea Sabrinei. Mulțumim vouă și sprijinului tuturor românilor pentru care am concurat cu onoare. Dacă ar fi fost medalie, v-o dedicam vouă”.

Surse foto: capturi video TVR 1 / NBC

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre