Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandalos. Concurentă la JO 2024, trimisă acasă după ce ea și iubitul au fost prinși încălcând o regulă majoră. Există imagini

Scandalos. Concurentă la JO 2024, trimisă acasă după ce ea și iubitul au fost prinși încălcând o regulă majoră. Există imagini
Ediția din acest an a Jocurilor Olimpice e plină de controverse. Sunt tot felul de discuții pe internet, începând de la festivitatea de deschidere, iar dincolo de rezultatele remarcabile ale atleților, apar și alte probleme. Mai ales cele legate de cazarea în Satul Olimpic.

O concurenta la JO 2024 a fost trimisă acasă după ce ea și iubitul ei au fost prinși încălcând o regulă majoră a competiției sportive. Fata neagă acuzațiile, dar există imagini. Pe de altă parte, tânărul s-a ales doar cu o sancțiune, lui fiindu-i permis să rămână și să continue participarea la competiție.

Înotătoarea braziliană Ana Carolina Vieira și colegul său de echipă, care îi este și iubit, Gabriel Santos, au fost sancționați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 după ce cuplul a fost prins încălcând o regulă majoră. Comitetul Olimpic Brazilian a confirmat pe 28 iulie că Vieira a părăsit satul olimpic împreună cu iubitul său fără permisiune.

Înotătoarea braziliană Ana Carolina Vieira a fost eliminată din lotul de la Paris și trimisă acasă, pentru indisciplină (Instagram)

Cei doi înotători au plecat din Satul Olimpic, unde sunt cazați majoritatea sportivilor de la Jocurile de la Paris, fără știrea echipei lor, iar încălcarea regulii a fost descoperită după ce ei înșiși au „documentat” aventura și au postat imagini pe rețelele sociale.

Conform Tyla.com, Comitetul ar fi aflat de ispravă de la șeful echipei de înot braziliene, Gustavo Otsuka, care a explicat faptul că înotătorii au comis acte de indisciplină.

Iubiții înotători, dați în vileag de propriile postări pe Instagram

Membrii Comisiei Tehnice a sportului, liderul echipei Braziliei și Confederația Braziliană de Sporturi Acvatice (CBDA) au trebuit să decidă o pedeapsă adecvată. CBDA și COB au decis în cele din urmă să-i sancționeze pe sportivi pentru că au părăsit Satul Olimpic fără autorizație.

Conform CBDA, sportiva Ana Carolina a fost lipsită de respect și agresivă opunându-se deciziei, ceea ce a însemnat că, în loc să primească doar un avertisment, așa cum s-a întâmplat în cazul iubitului ei  Santos,  împotriva ei s-a luat o măsură suplimentară de sancțiune. Înotătoarea a fost exclusă complet din lot.

Ana Carolina Vieira și colegul său de echipă, care îi este și iubit, Gabriel Santos, au fost sancționați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 (Instagram)

O declarație oficială a fost făcută publică în acest sens. „Ca urmare (a celor întâmplate), Gabriel Santos a primit un avertisment și Ana Carolina Vieira a fost exclusă din delegație. Ea se va întoarce imediat în Brazilia”, au transmis reprezentanții lotului olimpic al Braziliei. Santos fusese eliminat în calificările probei de 4×100 metri liber masculin și a fost doar mustrat după ce și-a cerut scuze. Nu s-au luat alte măsuri împotriva înotătorului, dar prietena sa se confruntă cu consecințe grave.

Concurentă la Olimpiadă, trimisă acasă după ce a încălcat o regulă și a făcut scandal

Gustavo Otsuka, liderul echipei de înot a Braziliei, a explicat pentru Reuters decizia oficială și de ce comportamentul tinerei sportive nu este unul acceptabil. După ce s-a luat decizia drastică împotriva ei, sportiva a postat o poveste, plângând pe Instagram.

Înotătorul Gabriel Santos s-a ales doar cu o mustrare publică, drept sancțiune (Instagram)

„Nu suntem aici pentru a ne juca sau pentru a ne simți în vacanță. Suntem aici să muncim pentru Brazilia, pentru cei 200 de milioane de contribuabili care lucrează pentru noi. Nu ne putem juca aici. Ea a adoptat o poziție complet nepotrivită pentru a-și exprima nemulțumirea față de formarea ștafetei”, a punctat Gustavo Otsuka, liderul echipei de înot a Braziliei.

El a adăugat că atitudinea agresivă a sportivei a fost în cele din urmă motivul pentru care s-a luat decizia să fie exclusă de la Jocurile Olimpice 2024.  Otsuka a continuat, explicând că el și ceilalți oficiali au aflat de încălcarea regulii conform căreia, pe durata competiției, toți sportivii sunt obligați să trăiască strict în Satul Olimpic, din postările tinerilor, care și-au expus bravura pe rețelele sociale.  

„Am decis să aducem această situație în fața comitetului disciplinar, am discutat și am luat măsura adecvată. Am ajuns să aflăm prin postările lor”.

Internauții nu sar în apărarea înotătoarei

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au început vineri, 26 iulie, și se vor desfășura până pe 11 august, fără ca Vieira să contribuie la echipa națională. După excluderea ei din lotul olimpic al Braziliei, comentatorii au reacționat pe contul ei de Instagram, speculând cu privire la decizia de a o exclude, aparent nefiind de acord cu scuzele ei plângăcioase din poveștile postate pe Instagram.

Înotătoarea a fost trimisă acasă pentru că a făcut scandal (Instagram)

O persoană a scris: „De ce nu a părăsit și el Jocurile? Ar trebui să plătească o amendă pentru (atâta) iresponsabilitate”. Un alt comentariu a fost: „Să te gândești că sunt sportivi adevărați care visează să meargă la Jocurile Olimpice și sunt oameni ca aceștia cărora nu le pasă. Sperăm că nu vor mai fi lăsați să participe”.  

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre