Brigitte Pastramă a decis să vorbească despre povestea neștiută a prenumelui ei. A avut o viață complicată, cu suișuri și coborâșuri, i-a recitat lui Nicolae Ceaușescu, dar Brigitte a crezut în steaua ei norocoasă și în ajutorul lui Dumnezeu. O poveste tulburată a unei femei pe care bunica a vrut să o cheme Brigitte.
Invitată în podcast-ul „În oglindă”, Brigitte Pastramă a povestit pentru prima dată de ce i s-a pus acest nume, dar și care este originea familiei sale. „Tata s-a pensionat locotenent colonel în aviație și meteorolog și mama este psiholog. El a plecat la ceruri, dar mama trăiește și suntem trei fete. Străbunicul meu a venit în Primul Război Mondial, pe vremea când Aradul făcea parte din Austro-Ungaria și a rămas aici.
„Bunica a pierdut în lagăr o fetiță de trei ani”
Bunicii din partea tatălui au fost trimiși în lagăr în Al Doilea Război Mondial. Bunica în lagăr în Berlin și bunicul în Rusia, unde s-a și îmbolnăvit. Bunica a pierdut o fetiță de trei ani, în lagăr. Fetița se numea Brigitte. De aceea, ea a dorit ca primul copil al tatălui meu să se numească Brigitte”, și-a început bruneta povestea.
Regimul comunist i-a lăsat familia fără nimic
Brigitte a mărturisit că mama sa e din Constanța și provine dintr-o familie burgheză, care în vremea comunismului „a fost foarte persecutată și i s-a luat tot. Era în vremea lui Gheorghe Gheorghiu Dej”.
A fost foarte singură până la vârsta de șase ani, s-a rugat mult la Dumnezeu să aibă surori și visul i-a fost împlinit. A descoperit frumusețea modei la doar doi ani, când mama, investind mult în ea, o ducea la tot felul de prezentări. „Am mers la toate olimpiadele posibile, la Cântarea României, unde am luat mereu premiul I pe țară. Până la 14 ani, am trăit pe scenă”, a spus Brigitte.
Reguli stricte ca să apară în fața lui Ceaușescu
Brigitte se numără printre cei care au recitat în fața lui Nicolae Ceaușescu, dar până să ajungă acolo, regulile au fost stricte. „Știu că mi s-a luat sânge, mi s-au făcut multe analize. La mine la școală, eu am terminat școala germană, era un panou foarte mare cu mine înrămat, când recitam în fața lui Ceaușescu”, și-a spus povestea fosta soție a lui Ilie Năstase.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook