Ultima parte a verii, spun specialiștii, puteți să profitați la maxim de lumina soarelui. Și veți rămâne surprinși să vedeți că multe dintre afecțiunile avute, vor dispărea.
Bucurați-vă de plajă! Veți scăpa de depresie
În urma mai multor studii realizate, oamenii de știință au ajuns la concluzia că soarele de mare are rolul de a reduce presiunea arterială. Astfel, scade riscul de apariție a atacului de cord, dar și a celui cerebral. Plaja le face însă foarte bine mai ales persoanelor care suferă de stres și stimulează foarte bine creativitatea.
În ceea ce privește sunetul valurilor, în combinație cu mirosul plajei, reduce depresia. Totodată, oamenii de știință afirmă că în doar șapte zile de stat la mare, oboseala dispare definitiv.
Ultravioletele netezesc pielea
În altă ordine de idei, ultravioletele sunt de mare ajutor pentru a beneficia de ajutorul vitaminei D. Și tot grație ultravioletelor, veți vedea că pielea va deveni mai netedă. Cât privește sarea, calciul și potasiul conținut de aerul marin, acestea sunt un real medicament pentru cei care suferă de afecțiuni ale aparatului respirator.
Nu faceți topless
Tot statul la plajă fortifică oasele și asigură un tonus bun fizic și psihic. Dar contribuie și la buna desfășurare a funcțiilor neurologice, îmbunătățește tonusul sexual și asigură un sistem imunitar bun. Chiar dacă acum e la modă topless-ul, oamenii de știință recomandă ca doamnele și domnișoarele să poarte totdeauna sutienul. Pentru că sânii trebuie să fie protejați de razele solare.
Ce perioade sunt indicate pentru a sta la soare
Potrivit specialiștilor, nu se recomandă să stați la soare în orice perioadă a zilei. Plaja trebuie făcută până în ora 10.30. Ulterior, mai puteți sta la soare după ora 18.30. Copiii sub trei ani nu e indicat să facă plajă, iar persoanele în vârstă nu trebuie să depășească 25 de minute de baie solară. O jumătate de oră se recomandă să facă plajă în bătaia soarelui tinerii și persoanele de vârsta a doua, care însă nu au probleme cu sănătatea.
Sursă foto: centrul medical ion tolea
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook