Simona Ionescu / Redactor Șef

Cadou de la Moș Nicolae din partea primarului Băluță. Mega eveniment în această seară, în Sectorul 4

Cadou de la Moș Nicolae din partea primarului Băluță. Mega eveniment în această seară, în Sectorul 4
Moș Nicolae vine cu un cadou frumos pentru locuitorii sectorului 1. Astăzi, în Ajunul marii sărbători va fi deschis Pasajul Europa Unită din sectorul 7, începând cu ora 17.00.

Moș Nicolae a venit cu un cadou minunat pentru bucureșteni. Începând cu ora 17.00, va fi deschis Pasajul Europa Unită.

Potrivit autorităților locale, inițial Pasajul Europa unită din București urmează să fie deschis pentru pietoni. „Înainte însă de darea în circulație, pentru un interval de câteva ore, pasajul va fi pietonal, la cererea locuitorilor Sectorului 4 de a vedea, îndeaproape, cum arată noul pod menit să fluidizeze circulația într-una dintre cele mai aglomerate zone din București”, a transmis primăria de sector.

De asemenea, reprezentanții primăriei sectorului 4 au spus că pasajul va fi pietonal de la terminarea conferinței de presă care va avea loc. La eveniment va participa și ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

„Între orele 19:00 și 22:00, acesta va fi unul pietonal, pentru ca ulterior, podul să fie folosit doar de către mașini!”

„Inaugurăm diseară pasajul Europa Unită! Scăpăm de aglomerație, praf și multe, multe minute irosite în trafic, și dăm azi în folosință un pasaj nou-nouț, care nu doar că va decongestiona una dintre celei mai aglomerate intersecții din București.

Se deschide Pasajul Europa Unită! Sursă foto: facebook

Ci va fi și un model de investiție de succes pentru generațiile ce vor urma. Vă reamintesc faptul că, între orele 19:00 și 22:00, acesta va fi unul pietonal, pentru ca ulterior, podul să fie folosit doar de către mașini!

Pentru a avea acces pe el, vă rog să mergeți în zona celor două rampe de urcare, acolo unde vă vor aștepta și vă vor ghida polițiști rutieri, ale căror indicații sunt obligatoriu de respectat, pentru ca toți cei ce vor participa la această activitate să fie în siguranță! Mulțumesc pentru înțelegere! Zi frumoasă tuturor!”, a fost mesajul primarului Daniel Băluță pe contul său de socializare.

Pasajul are o lungime totală de 653 de metri

Noul pasaj suprateran din sectorul 4 al Capitalei, Europa Unită, care constă dintr-un pod și două rampe de acces, una dinspre strada Caporal Luică, iar cealaltă dinspre strada Sergent Ion Iriceanu. Acesta a început să fie construit în februarie 2022 și are o lungime totală de 653 de metri. Pasajul Europa Unită se află la intersecţia dintre bulevardele Alexandru Obregia şi Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele.

Pasajul Europa Unită are două benzi de circulație pe sens, așezate pe o parte carosabilă cu o lățime de 15 metri și „un inedit sistem de iluminat”, care transformă construcţia ”într-un reper arhitectural”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre