Simona Ionescu / Redactor Șef

Călin Georgescu a primit răspunsul cu privire la alegerile prezidențiale. ICCJ a decis

Călin Georgescu a primit răspunsul cu privire la alegerile prezidențiale. ICCJ a decis
După mai bine de șase ore de ședință, Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas în deliberare cu privire la recursul făcut de avocații lui Călin Georgescu. Astăzi a venit și decizia definitivă a magistraților.

După ce, pe 31 decembrie, Curtea de Apel i-a respins lui Călin Georgescu cererea în dosarul privind anularea primului tur al alegerilor prezidențiale, avocații săi au depus recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ieri, ICCJ a rămas în deliberare, după mai bine de șase ore de ședință.

În acest dosar, Călin Georgescu și Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept au dat în judecată mai multe instituții ale statului român: Biroul Electoral Central, Ministerul Apărării, Statul Major al Apărării, Guvernul, Parchetul General, Curtea Constituțională, Serviciul Român de Informații, precum și pe președintele Klaus Iohannis și pe Elena Lasconi (USR). Călin Georgescu a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție anularea a două hotărâri ale BEC prin care s-a dispus reluarea alegerilor prezidențiale de la zero, în baza deciziei Curții Constituționale.

ICCJ a decis ce se întâmplă cu cererea lui Călin Georgescu

Astfel, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, vineri, 17 ianuarie, definitiv, recursul declarat de Călin Georgescu în dosarul anulării alegerilor prezidențiale.

Mai jos decizia definitivă a Înaltei Curți:

„Constată nulitatea recursurilor declarate de recurenții-titulari ai cererilor de intervenție Kovacs Denes, Nica Leon, Marcu Maria, Dimitriu Constantin împotriva Sentinței nr. 139 din 31 decembrie 2024, pronunțată de Curtea de Apel București – Contestații electorale în dosarul nr. 2950/1/2024. Anulează, ca nesemnat, recursul declarat de recurentul-titular al cererii de intervenție Dimitriu Neculae împotriva Sentinței nr. 139 din 31 decembrie 2024, pronunțată de Curtea de Apel București – Contestații electorale în dosarul nr. 2950/1/2024. Respinge, ca inadmisibil, recursul declarat de recurentul Pravă Marin împotriva Sentinței nr. 139 din 31 decembrie 2024, pronunțată de Curtea de Apel București – Contestații electorale în dosarul nr. 2950/1/2024.

Călin Georgescu a primit răspunsul cu privire la alegerile prezidențiale. ICCJ a decis
Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, vineri, 17 ianuarie, definitiv, recursul declarat de Călin Georgescu în dosarul anulării alegerilor prezidențiale.

Respinge, ca nefondat, recursul formulat de recurentul-reclamant Georgescu Călin împotriva Sentinței nr. 139 din 31 decembrie 2024 și a încheierii din Camera de Consiliu din data de 30 decembrie 2024, pronunțate de Curtea de Apel București – Contestații Electorale în dosarul nr. 2950/1/2024. Respinge, ca nefondat, recursul formulat de recurenta-reclamantă Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept împotriva Sentinței nr. 139 din 31 decembrie 2024, a încheierilor de ședință din 19 decembrie 2024, din 23 decembrie 2024, din 30 decembrie 2024 și a încheierii din Camera de Consiliu din data de 30 decembrie 2024, pronunțate de Curtea de Apel București – Contestații Electorale în dosarul nr. 2950/1/2024. Respinge, ca nefondat, recursul formulat de recurenta-intervenientă accesorie Public Attitude împotriva Sentinței nr. 139 din 31 decembrie 2024, pronunțată de Curtea de Apel București – Contestații electorale în dosarul nr. 2950/1/2024. Respinge, ca nefondată, cererea de intervenție accesorie în interesul recurentului-reclamant Georgescu Călin, formulată de Coaliția pentru Drepturi, Libertăți și Protecție, Nuț Gabriela Ștefania, Mocanu-Gollent Erich-Eduard, Ursu Constantin, Hera Natalica, Petringineru-Motu Runa. Definitivă. Pronunțată astăzi, 17 ianuarie 2025, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”.

Așadar, turul 2 al alegerilor prezidențiale nu se va repeta, iar calendarul pentru următorul scrutin este cel anunțat de coaliție și Guvern.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri