Simona Ionescu / Redactor Șef

Cardi B se ceartă cu hinduși. Cum a supărat credincioșii

Cardi B se ceartă cu hinduși. Cum a supărat credincioșii
Cardi B și-a cerut scuze după ce ultimul ei shooting de inspirație hindu a fost considerat „inadecvat din punct de vedere cultural” de către o parte dintre fani, care a spus că se simte jignită.

Cântăreața a fost criticată pe toate rețelele sociale pentru că pare să imite zeița hindusă Durga într-o campanie promoțională lansată în numele noii sale colaborări cu brandul american Reebok. Definită drept principala zeiță a războiului, forței și protecției, Durga este în mod tradițional descrisă ca având numeroase arme, un detaliu proeminent în ultima filmare a lui Cardi B.

Vedeta în vârstă de 28 de ani a  abordat controversa și a recunoscut că ar fi trebuit să își facă cercetările înainte de a se implica.

„Când am filmat pentru Reebok, creativitatea mi-a spus că voi fi o zeiță care reprezintă forța, feminitatea și eliberarea, și asta este ceva ce îmi place, despre care vorbesc și am crezut că este ok. Dacă oamenii cred că le-am jignit cultura sau religia, vreau să spun că îmi pare rău, nu asta a fost intenția mea. Nu aș vrea ca cineva să nu îmi respecte religia. Eu pot să văd oameni îmbrăcați ca Fecioara Maria sau Iisus, atâta timp cât o fac într-un mod frumos și grațios. Poate că ar fi trebuit să îmi fac cercetările. Îmi pare rău. Nu pot schimba trecutul, dar voi face mai multe cercetări pentru viitor”, a spus Cardi B.

Unii dintre fani o susțin pe Cardi B

Vedeta a răspuns după ce o minoritate de utilizatori de pe social media a criticat-o pentru că își folosește religia ca instrument promoțional pentru a vinde o nouă gamă de încălțăminte. De asemenea, Cardi ține un pantof în poza ei. În hinduism, purtarea de pantofi lângă idoli ai zeilor noștri sau în temple este considerată lipsită de respect, așa că Cardi este complet ignorantă.

Cu toate acestea, alții au apărat vedeta: „Ca indian și hindus, nu mă simt ofensat de postare. Nu este nimic în neregulă cu asta”, „Văd de unde vii, dar trebuie să înțelegi, totuși, aceasta este pentru o copertă a revistei despre publicitatea spectacolului ei și de 9 ori din 10 nu depinde de artistă ce vrea revista să facă cu coperta”,  „Dacă au o idee, o vor folosi indiferent de ce se întâmplă”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre