Cardul de energie revine în atenție. Potrivit noii ordonanțe adoptată de Guvernul României, românii care sunt beneficiari ai sprijinului pentru încălzire, vor putea scoate bani de pe cardurile de energie.
Românii care nu au folosit integral sumele de pe cardurile de energie pot primi banii numerar, până la data de 31 martie 2024 de la oficiile poștale, în termenul de valabilitate a cardurilor emise. Pentru documentele emise până la data de 15 martie 2024, puteți folosi un card de energie pentru a face plăți către mai mulți furnizori. Banii vor fi însă utilizați doar pentru a plăti facturile curente sau restante pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului.
Cardul de energie, cine sunt beneficiarii
Cei care pot primi ajutor pentru plata facturilor prin cardul de energie sunt pensionari cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv, dar și pensionarii invaliditate cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv. Precum și persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv.
Vor beneficia de cardurile de energie și familiile cu alocație de susținere dar și familiile/persoanele cu ajutor social. Media venitului lunar pe fiecare membru de familie nu poate depăși 2000 de lei. Cardurile pot fi utilizate pentru lemne de foc, rumeguș, cărbuni și pentru plata facturilor la energia electrică și termică.
Cum puteți folosi cardurile de energie
„Poți folosi cardul de energie până la 31 martie 2024! Plătești cu el facturile la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguș, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe.
Pentru plata facturilor cu cardul de energie, poți folosi una dintre cele 3 metode deja știute: la orice subunitate a Poștei Române, la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului, online, pe site-ul Poștei Române”, a anunțat Poșta Română. Beneficiarii trebuie să aibă cu ei cardul de energie, actul de identitate sau document de împuternicire, factura curentă sau restantă sau orice alt document justificativ.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook