În contextul apariției holerei la ucrainieni, autoritățile din România au făcut un anunț important.
În Herson, ar fi apărut primele cazuri de soldați ruși bolnavi de holeră. Autoritățile din România susțin că nu există probleme la noi, dar situația va fi extrem de bine monitorizată.
„Calitatea apei de îmbăiere este corespunzătoare în acest moment”
”Reprezentanții INSP, împreună cu DSP Constanța și DSP Tulcea, continuă monitorizările microbiologice zilnice, pentru a identifica orice eventual risc pentru sănătate. În Constanța există deja 20 de puncte de recoltare, calitatea apei de îmbăiere fiind corespunzătoare în acest moment.
În cazul în care, în urma analizelor rezultă o posibilă contaminare a apei costiere, populația va fi înștiințată, iar îmbăierea va fi interzisă.”, precizează Guvernul. De aceeași părere este și cunoscutul medic infecționist Adrian Marinescu care e de părere că în acest moment este un risc foarte mic ca oamenii care merg la mare să se îmbolnăvească de holeră.
Simptomatologia în caz de holeră
Chiar dacă suntem în secolul al XXI-lea, holera rămâne o amenințare globală pentru omenire. Boala este cauzată de ingestia de alimente și apă contaminată cu bacteria Vibrio cholerae și, dacă nu este imediat tratată, poate ucide în doar câteva ore.
Din fericire, cei care se infestează au simptome ușoare și sunt tratați cu soluție de rehidratare orală. Cazurile severe se vor trata imediat cu lichide intravenoase și antibiotice. Pentru a elimina focarele de holeră trebuie îmbunătățită urgent calitatea apei și a canalizării. Din fericire, există vaccin împotriva holerei.
Măsuri de prevenție
Pentru a nu vă îmbolnăvi de holeră trebuie să aveți grijă la igienă și apa bună de consum, de aceea trebuie consumată doar din locuri sigure. Fructele de mare și crustaceele se vor consuma doar foarte bine preparate. Spălați-vă cât mai des pe mâini și nu puneți în băuturi gheață cumpărată din locuri nesigure.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook