Simona Ionescu / Redactor Șef

Cartier de lux de lângă București, în alertă. Un pui de urs se plimbă liber și fură miere

Cartier de lux de lângă București, în alertă. Un pui de urs se plimbă liber și fură miere
Un cartier de lux de lângă București este în alertă, după ce s-a semnalat prezența unui pui de urs care se plimbă liber și fură miere. A fost emisă și o atenționare RO-Alert.

Cartierul de lux din Snagov, de lângă București, este în alertă după ce în zonă a fost semnalată prezența unui pui de urs care se plimbă liber și fură miere. Locuitorii din localitățile Ciolpani și Snagov de lângă București au primit mesaj RO-Alert din partea ISU București-Ilfov. 

Mesajul RO-Alert care semnala prezența ursului a speriat locuitorii în această dimineță
Sursa foto: Facebook

Mesajul  de Alertă Extremă a fost dat sâmbătă dimineață, după ce un apel la 112 semnala posibila prezență a unui urs în zona pădurii Scroviștea. „A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Ciolpani! Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți. Fără să vă expuneți pericolului protejați animalele din gospodărie”, spunea mesajul Ro-Alert care i-a panicat astăzi pe locuitori. 

Puiul de urs a distrus o stupină din Corbeanca, în căutare de miere 

Jandarmii care sunt la fața locului au declarat că prima oară prezența puiului de urs, care ar avea în jur de 2-3 ani, a fost semnalată în Ciolpani în această dimineață. Puiul de urs ar fi luat în evidență de către pădurar. 

Proprietarul unei stupine din Corbeanca a alertat și el autoritățile, tot azi, după ce a găsit totul distrus și a realizat că puiul de urs se delectase cu mierea de albine. Acesta a transmis și o avertizare pe Facebook, iar jandarmii au clarificat că puiul de urs ar fi distrus azi noapte stupina, ceea ce înseamnă că animalul s-a tot plimbat în căutare de hrană. 

Jandarmeria a rămas în zonă 

„Salutare tuturor! Evitați plimbările în pădurea Scroviștea/ Snagov. Un urs a ales să guste din mierea albinuțelor noastre. Au fost anunțate autoritățile”, a scris proprietarul stupinei pe Facebook, alături de o serie de poze care arată stupii distruși. 

Ca măsură suplimentară, un echipaj al Jandarmeriei Ilfov a rămas în zonă pentru a supraveghea evoluția situației. Puiul de urs nu a atacat gospodării sau persoane, spun reprezentanții Jandarmeriei. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre