Simona Ionescu / Redactor Șef

Cât va costa vaccinului anti-COVID

Cât va costa vaccinului anti-COVID
Numărăm zilele până când va ajunge și în țara naostră vaccinul anti-COVID. Mulți își spun speranța în acest tratament nou. A fost anunțat prețul vaccinului.

Compania americană Moderna a anunțat cât va costa vaccinul anti-COVID produs de cercetătorii săi. Va conta și cantitatea comandată.

Cât va costa vaccinului anti-COVID

Preţul pentru guvernele ţărilor care doresc vaccinul produs de compania americană Moderna va fi între 25 şi 37 de dolari pentru o doză. Costul final va fi decis în funcţie de volumul comandat.

Cu o eficienţă de 94.5%, vaccinul dezvoltat de compania Moderna a fost al doilea care a depăşit aşteptările. Iar şeful companiei a anunţat că preţul pentru guvernele ţărilor care doresc vaccinul va fi între 25 şi 37 de dolari pentru o doză. Costul final e decis în funcţie de volumul comandat.

„Vaccinul nostru costă aproximativ la fel ca un vaccin contra gripei”, a declarat Stephane Bancel, CEO Moderna.

Vaccinul va ajunge şi în Europa. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spunea că acest vaccin ar urma să fie aprobat la jumătatea lunii decembrie. Comisia European are deja 5 contracte de precomandă cu companii care sunt aproape de finalizarea unui vaccin.

Cine e coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România

Medicul Valeriu Gheorghiţă de la Spitalul Militar Central va fi coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID la nivel naţional.

Medicul Valeriu Gheorghiță, în vârstă de 38 de ani, este medic primar la Boli Infecțioase în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr Carol Davila”. El a ocupat acest post în august 2017.

Valeriu Gheorghiţă este asistent universitar de la începutul anului 2016.

În 2012, a ocupat postul de medic specialist Boli Infecțioase în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr Carol Davila”. După cum reiese din CV-ul său, acesta are studii doctorale și postdoctorale obținute la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București.


Snagovul, paradisul bogaților. Rată de infectare uriașă cu COVID

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre