Chiar dacă coronavirusul a fost în centrul atenţiei, şi-au găsit loc între căutările românilor pe Google şi subiectele de interes major ale anului 2020, precum alegerile din Statele Unite ale Americii şi Black Friday.
Topurile celor mai populare căutări pe Google în 2020 au fost realizate folosind liste de căutări „trending”, căutări care au înregistrat o creştere puternică în 2020 faţă de 2019, pe o perioadă considerabilă de timp, indicând astfel un interes sporit şi susţinut pentru respectivul subiect.
Cristina Țopescu și Coronavirus România, printre cele mai căutate
În ceea ce privește căutările generale, locul 1 a fost luat de ”Google Classroom”, aplicația pentru școală online. Pe locul 2 s-a clasat topicul ”Coronavirus România”, în timp ce declarația pe proprie răspundere și formularul STS au intrat pe locurile 7, respectiv 10.
În top a fost și Cristina Țopescu, pe locul 6, care a murit în luna decembrie 2019, însă românii au fost interesați de subiect și ulterior.
Filmele preferate de români în 2020
Când vine vorba de filme, pelicula romantică ”365 dni” a câștigat detașat. Surpriza o reprezintă filmul românesc ”Miami Bici”, ce i-a avut în rolurile principale pe Codin Maticiuc și Matei Dima, alias BRomania care a intrat pe locul 2 la căutări. În top se mai află filme ca Enola Holmes, Contagion, Parasite și Mulan.
Gogoșile au furat locul 1
Fară nicio îndoială, gogoșile au reprezentat desertul preferat de români în anul 2020, urmate de pâine și pizza. Se vede că oamenii au făcut exces de dulciuri, căci în topul căutărilor se mai află și eclere, papanași, negresă, dar și cozonac.
Românii, interesați de purtatul măștii
Din categoria ”Cum se”, în topul preferințelor au fost interesul față de purtarea măștii, căutările legate de simptomele covid-19, dar și întrebări despre cum se face pâinea. Un alt punct de interes a fost reprezentat de ”cum să dormi 8 ore în 4 ore”, dar și ”cum să faci bani acasă”, topic care a intrat pe locul 10.
Pepe și Raluca au trecut la alt nivel al relației
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook