Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce gust au Pfizerr, Monderna, Astra Zenecca şi Sputnjik 6. S-a aflat în sfârșit!

Ce gust au Pfizerr, Monderna, Astra Zenecca şi Sputnjik 6. S-a aflat în sfârșit!
În această perioadă cele mai multe discuții se învârt în jurul vaccinurilor. Lumea se întreabă care sunt cele mai bune, ce efecte secundare au, dacă au. Iar mai nou se discută de iminența celei de-a treia doze, în unele cazuri.

S-a aflat în sfârșit ce gust au Pfizerr, Monderna, Astra Zenecca şi Sputnjik 6.  Evident, vorbim de celebrele vaccinuri care se administrează în Europa, însă doar parțial. Cititorul atent va observa litere în plus sau inversate.

Doar la prima vedere Pfizerr, Monderna, Astra Zenecca şi Sputnjik 6 sunt denumirile vaccinurilor anti-COVID-19 scrise greşit. Dar nu este aşa: este vorba de patru noi cocktailuri oferite de un bar din Zagreb inspirat din serurile împotriva noului coronavirus, relatează miercuri EFE.

„Ideea a apărut când am servit câteva băuturi în compania unor prieteni”, a declarat Tomislav Perko, proprietarul Roots juice & cocktail bar. El este bartender și scriitor. Localul se află în centrul capitalei Croaţiei. „Serveam câteva cupe de Penicilline (un cocktail cunoscut în toată lumea) când cineva a întrebat de ce nu oferim „Pfizer” sau ceva similar”, a spus Perko.

Imediat a prins contur ideea celor patru cocktailuri inspirate din cele patru vaccinuri binecunoscute. Pentru realizarea fiecăruia, se combină ingrediente legate de originea serului şi de compania producătoare. Şi, desigur, cocktailul este servit dintr-o seringă.

Ce gust au Pfizerr, Monderna, Astra Zenecca şi Sputnjik 6

„Alcoolul de bază pentru fiecare cocktail vine din ţara care produce vaccinul, de exemplu Pfizerr, dezvoltat de compania americano-germană Pfizer/Biontech, este un amestec de whisky american şi de Jägermeister german. Desigur, vodca este alcoolul de bază pentru Sputnjik 6 (inspirat din vaccinul rusesc Sputnik V), în timp ce pentru Astra Zenecca, vaccinul european cel mai utilizat în prezent şi creat de consorţiul suedezo-britanic AstraZeneca, s-a optat pentru gin.

Alte ingrediente folosite au de asemenea conotaţii medicale, precum băuturile din ierburi amare Aperol sau Firewater bitter, alături de sucuri şi extrase naturale din fructe care asigură şi ajută la ameliorarea imunităţii organismului. Este o ofertă delicioasă. Și un prilej pentru clienţi să intre în vorbă comandând băuturi legate de un subiect care ne-a afectat luni de-a rândul”, a mai explicat Tomislav Perko.

Câte doze de pot „administra”

Patronul s-a gândit și la servire / administrare. Clientul trebuie să injecteze el ultima doză din seringa care însoţeşte cocktailul. Iar la sfârşit primeşte şi un „certificat” în care se scrie câte doze de Astra Zenecca, sau Sputnjik 6 a primit. La momentul denumirii cocktailurilor, s-a optat pentru a modifica uşor numele original al vaccinului. Pentru a evita orice eventuală confuzie, a explicat patronul micului bar de pe strada Tomiceva.

În cazul vaccinurilor adevărate numărul dozelor este strict limitat. Dar în cazul „serurilor” croate au clienţi care au primit și patru doze diferite în aceeaşi după-amiază.

Sursa foto: Instagram

Dani Mocanu explică de ce conduce mașina fără permis

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre