Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce mult au iubit-o românii pe Draga Olteanu Matei! Mesaje emoționante

Ce mult au iubit-o românii pe Draga Olteanu Matei! Mesaje emoționante
Moartea actriței Draga Olteanu Matei a îndurerat întreaga țară. Spațiul virtual este plin de mesaje emoționante. Dumnezeu să o odihnească!

Vestea că marea noastră actriță Draga Olteanu Matei a murit a îndurerat pe cei care au văzut-o în peste 90 de filme, 50 de piese de teatru și sute de apariții TV. Ne-a dus bucuria în case, în vremuri grele.

Ce mult au iubit-o românii pe Draga Olteanu Matei! Mesaje emoționante

Spațiul virtual este plin de mesaje emoționante despre marea actriță Draga Olteanu Matei.

Florin Piersic. ”Draga mea Dragă și iar Dragă, ne-ai părăsit! Chirița mea și a poporului ăstuia trist astăzi de plecarea ta, parteneră de scenă și actriță minunată, eu, mândrul tău – cum m-ai botezat- îți voi duce lipsa, la fel ca și fratelui tău de o viață, Amza Pellea, pe care sper că astăzi l-ai întâlnit împreună cu iubitul tău soț, doctorul Matei. Și du-le dorul meu lui Moraru si Dinica . Te iubesc, scumpa mea!”

Alexandru Arșinel. Într-o intervenție la Antena 3, Alexandru Arșinel a declarat că moartea actriței Draga Olteanu Matei este ,,o mare pierdere pe linia marilor pierderi”. Actorul de 81 de ani s-a arătat devastat de moartea îndrăgitei actrițe și fosta sa colegă de teatru și film, Draga Olteanu Matei.

„O persoană deosebită, o înzestrare pentru meseria asta a noastră extraordinară. Era creatoare de scenarii, actriță de filme, îndrumătoare în domeniul teatrului. (…) O mare actriță. Am avut bucuria de a juca alături de dumneaei, o parteneră excepțională. N-am să uit că renunța la aplauze, ca să mă împingă pe mine pe scenă să acaparez succesul. De o generozitate extraordinară. Este o mare pierdere pe linia marilor pierderi”, a menționat Alexandru Arșinel.

Nicu Alifantis: ”Ne-a părăsit doamna Draga Olteanu Matei. Dumnezeu să-o odihnească-n liniște și pace!”

Irina Păcurariu: ”Nu-i plăcea să i te adresezi cu Dumneavoastră. Era Draga și atât. O comoară de inteligență, umor, autoironie și har pe care le pot duce doar cei magistrali. Și ea așa a fost. La UNITER, se dau acolo fotografiile celor care au dispărut. Nu se gândește nimeni că acei oameni au fost cunoscuți în rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni în viața reală, care au imbătrânit. I-am și spus lui Cramitru, nu mă pună pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost și a jucat. Acela e chipul pe care îl știu și l-au iubit oamenii.

Drum bun la îngeri, Draga, în Raiul de unde îți plăcea să spui c-ai fost trimisă cu toate darurile care ne-au făcut pe noi fericiți! Acesta este singura fotografie a doamnei Draga Olteanu Matei din studenție. Mi-a dat-o și mi-a spus: “Ia-o, eu nu mai am ce mai face cu ea!” Dumnezeu să o odihnească!”, mi-a spus pe 28 iulie, când ne-am întâlnit pentru ultimul ei interviu, a scris jurnalista TVR Irina Păcurariu.

Nuami Dinescu: „Am făcut cafea, zic o beau și plec la repetitie. Deschid și televizorul și prima știre o aflu de la tvr. Draga a plecat. Iar îmi cad lacrimile în cafea. Radu te imbratisez, în dimineața asta am plins împreună… Doamna Draga, eu iti multumesc din inima. Ți-am mai spus atunci cind ai venit la emisiune și ne-ai adus păstrăv afumat învelit în crengi de brad. Ti-am spus ca am vrut sa fiu ca tine. Ca am furat de la „dumneavoastră cu nerușinare”! Mi ai zis sa nu ți mai zic asa, ca nu ești asa bătrână, ai ras amuzata și pe urma mi-ai zis niște lucruri pe care nu le am uitat. M-am uitat la tine cu ochi mari și urechile ciulite sa fur meserie!
Ce bucurie de om ai fost, Draga! Ce bucurii ne ai lăsat! Directa și prietenoasa și fără fumuri, cu talent de la Dumnezeu și muncindu-l fără sa te menajezi, asa ramai în mintea și în inima mea. Te-am iubit și o sa te port cu mine cum îmi port amintirile cele mai dragi. O sa vorbesc tare azi, la repetitie, Draga, o sa rad sănătos, asa cum făceai tu, o sa ma bucur, cum mi ai zis atunci. Odihnește te in pace, Draga!”, a postat pe Facebook actrița Nuami Dinescu.


Jurnalist TVR, reportajul vieții lui. Sute de colegi se roagă pentru el. Imagini cu impact

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre