Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce s-a întâmplat cu Alec Baldwin după incidentul armat de zilele trecute

Ce s-a întâmplat cu Alec Baldwin după incidentul armat de zilele trecute
Inconsolabil și isteric, așa ar fi fost, în ultimele zile, Alec Baldwin. Acesta a fost fotografiat în weekend în timp ce îi îmbrățișa pe văduvul și pe fiul de 9 ani al directorului de imagine pe care l-a împușcat mortal, din greșeală, cu câteva zile în urmă.

Actorul Alec Baldwin a anunțat că își anulează toate proiectele, ca să se adune emoțional și să depășească momentul traumatizant în care se află. El a fost văzut plecând de la un hotel din Santa Fe, sâmbătă dimineață. Era împreună cu Matthew Hutchins și fiul lui, Andros.

Apropiații lui au relatat presei că actorul de 63 de ani a fost „isteric și absolut de neconsolat ore în șir”, după ce a ucis-o pe Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, pe platourile de filmare. Acum, actorul caută „să-și ia ceva timp pentru el însuși și să adune”, astfel că și-a anulat toate proiectele.

Mărturia regizorului împușcat de Baldwin

El a tras asupra Halynei Hutchins cu un pistol de recuzită care, fără știrea lui, fusese încărcat cu muniție adevărată. Scena a avut loc în timpul repetițiilor. Alec Baldwin a primit pistolul de recuzită și i s-a spus că nu are cartușe, transmit autoritățile din Santa Fe în documentele prezentate instanței. În cauză, biroul șerifului din Santa Fe își continuă investigația, dar, până acum, nimeni nu a fost acuzat. În timpul incidentului soldat cu moartea lui Hutchins, regizorul Joel Souza a fost rănit.

„Regizorul Joel Souza a afirmat că l-au pus pe Alec să stea în rândul de bănci din cadrul bisericii folosite la filmări, iar el exersa scoaterea în diagonală a armei. Joel a spus că se uita peste umărul lui Hutchins atunci când a auzit ceea ce părea a fi un bici urmat de o pocnitură puternică.

Apoi Joel și-a amintit vag cum Hutchins se plângea de stomacul ei în timp ce se ținea de brâu. Joel a mai spus că Hutchins a început să se împiedice mergând cu spatele și a fost ținută pentru a se așeza”, se arată în declarația depusă instanței și citată de Reuters. Imediat după împușcătură, Hutchins le-a mai spus colegilor că nu-și putea simți picioarele. Declarația o face Reid Russel, un cameraman care stătea lângă ea în momentul fatal.

Echipa de filmare, nemulțumită de condițiile de muncă

Pe de altă parte, noi informații grele ies la iveală în jurul incidentului. Se pare că existau tensiuni mari între membrii echipei de filmare. Aceștia acuzau nerespectarea restricțiilor anti-Covid și a regimului armelor. Se pare că, din această cauză, o parte dintre angajați ar fi părăsit platoul cu doar câteva ore înainte de incident. Ei erau nemulțumiți de condițiile de muncă.

Cameramanul Russel a declarat presei că șase persoane ar fi plecat, chiar înaintea incidentului. Se pare că erau probleme și în privința plăților și a cazării. În plus, Serge Svetnoy, electricianul-șef pentru producția „Rust”, a scris duminică pe Facebook că a ținut-o pe Hutchins în brațe când aceasta murea și a vorbit de „neglijență și neprofesionalism”.

Cine a pus gloanțe adevărate în arma de recuzită folosită de Baldwin

Potrivit TMZ.com, care citează surse ce aveau legătură cu producția cinematografică, deși era recuzită, arma pe care Baldwin o folosise, fusese utilizată anterior de către membrii echipei pentru exerciții de tragere în afara platoului. Ei ar fi încărcat-o cu gloanțe reale, dar nu le-au tras pe toate în timpul jocului.

Reuters nu a putut verifica până în acest moment informația. Dar Los Angeles Times, relata cu o săptămână în urmă, un alt incident similar. Cascadorul lui Baldwin a tras accidental de două ori folosind o altă armă de recuzită. Asta, după ce i s-a spus că nu este încărcată cu muniție, nici măcar cu gloanțe oarbe.

Potrivit documentelor din instanță, arma de recuzită cu care Alec Baldwin a împușcat mortal un om și a rănit pe altul, i-a fost înmânată acestuia de către asistentul regizorului, Dave Halls. Acesta are mai mult de 20 de ani de experiență în industrie. Dar nu s-a gândit să dea armurierului să verifice arma înainte.

Conform Daily Mail, Hannah Gutierrez-Reed (foto), armurierul în vârstă de 24 de ani, responsabil cu armele din filmul în care juca Alec Baldwin, a declarat că „nu era sigură că este pregătită pentru această slujbă” într-un interviu înainte de începerea filmărilor.

Sursa foto: Instagram, Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre