Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai bună metodă pentru a scăpa de carii. Nu e vorba de stomatolog

Cea mai bună metodă pentru a scăpa de carii. Nu e vorba de stomatolog
Când cariile apar, viața poate fi dată peste cap. Cum puteți să le faceți față? Apelând la medic, dar și la câteva remedii naturale cu totul excepționale.

Medicii italieni susțin că există o soluție cu totul ieșită din comun, care înlătură cariile. Și e și extrem de plăcută.

Cea mai bună metodă pentru a scăpa de carii. Nu e vorba de stomatolog

Ce legătură poate fi între un pahar cu vin roșu și lipsa cariilor? La prima vedere nici una, însă medicii italieni susțin cu tărie că pentru a ne proteja dinții, nu trebuie decât să consumăm un pahar cu vin roșu pe zi. Ce poate face un simplu pahar cu vin roșu?

Reușește în mod incredibil să contracareze cu succes efectele bacteriilor Streptococcus mutans, care cauzează cariile. Bacteriile transformă sucroza în acidul lactic care provoacă demineralizarea dinților. În urma experimentelor s-a demonstrat că în contact cu vinul roșu bacteriile devin inactive și-și pierd capacitatea de a se atașa de smalțul dinților.

Oregano vă sare în ajutor

Un puternic antibacterian natural este și oregano. Pentru a preveni formarea cariilor, diluați o picătură de ulei esențial de oregano în puțin ulei vegetal, apoi aplicați soluția pe suprafața dinților. Folosiți în acest sens un mic pansament. Pentru efect maxim, tratamentul se face de câteva ori pe săptămână.

De asemenea, vă e de mare ajutor să clătiți gura cu apă în care ați dizolvat puțin bicarbonat de sodiu. Sau, pur și simplu puneți puțin bicarbonat pe periuța de dinți, spălați ușor și clătiți cu apă. Atenție! Acest remediu se recomandă doar după mesele acide.

Ce alimente trebuie să evitați

În altă ordine de idei, există și câteva alimente care trebuie consumate cu prudență pentru a ține apariția cariilor la distanță. E vorba de zahărul alb şi alimentele care îl conţin, pâine albă şi alte alimente care conţin făină albă, carne, brânzeturi, cafea, sucuri carbogazoase, toate în exces.

Nu uitați de igiena zilnică, care e extrem de importantă pentru a avea dinți curați și sănătoși.

Sursă foto: exquis, zf.ro

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre