Simona Ionescu / Redactor Șef

Cei mai puternici politicieni ai lumii se folosesc de prietenii lor cu patru picioare

Cei mai puternici politicieni ai lumii se folosesc de prietenii lor cu patru picioare
Animalele alături de care s-au pozat, de-a lungul timpului, cei mai mari oameni politici ai lumii, i-au făcut să devină mai amabili și... mai umani. Animalele s-au transformat în cei mai buni PR-iști ai lor.

Cei mai importanți politicieni ai planetei au folosit de-a lungul timpului o strategie foarte bună pentru a demonstra lumii că sunt mai sensibili decât s-ar crede. Prietenii lor cu patru picioare au fost cei mai buni PR.

Trump spune că s-ar simți „fals” dacă ar apela la această strategie

Aproape fiecare președinte al Statelor Unite, cu excepția lui Trump, au adus sau au cumpărat un animal de companie pentru mandatul de la Casa Albă. E drept că Trump a fost taxat și făcut de unii insensibil, dar se pare că nu i-a păsat cât de important este să aibă lângă el un astfel de prieten.

Ca să scape de cârcotași, Donald Trump a mărturisit la un moment dat că s-ar simți „fals” dacă ar apela la această strategie. În plus, a spus fostul președinte al SUA, fanii îl plac și cu animale și fără animale. În ceea ce-l privește pe Joe Biden, acesta s-a mândrit cu frumosul Champ, câinele său Ciobănesc german.

Silvio Berlusconi și mieii

Celebrul fost prim-ministru italian, Silvio Berlusconi, în Paștelui 2017, cu puțin timp înainte de alegerile din toamnă, a fost văzut îmbrățișând, sărutând și hrănind miei cu un biberon pentru o campanie vegeteriană.

Videoclipul cu miei avea și un mesaj, destul de derutant, care îi îndemna pe telespectatori să „Fie ca el. El a salvat cinci miei de la sacrificarea de Paște”. Și asta pentru că, în mod tradițional, italienii mănâncă miel în duminica Paștelui.

Ursula von der Leyen, poneiul și lupul

Berlusconii a făcut o campanie publicitară cu un miel

Care animal de companie a avut cel mai mare impact asupra politicii Uniunii Europene? Dolly, poneiul prețios (și, din nefericire, răposat) al președintelui Comisiei, este cu siguranță pe primul loc.

Uciderea lui Dolly, în vârstă de 30 de ani, de către un lup cunoscut sub numele de GW950m – în 2022 a determinat începutul unei lupte de ani de zile a șefei executivului UE pentru a răzbuna moartea poneiului său prețios. Von der Leyen a făcut tot posibilul pentru a retrograda normele UE privind statutul de protecție al lupilor, permițând ca cei care amenință animalele să fie uciși mai ușor.

Gabriel Attal și câinele său

Premierul francez demisionar Gabriel Attal s-a mândrit întotdeauna cu Chow Chow-ul negru pe nume Volta. La un moment dat, acesta chiar și-a scos telefonul pentru a le arăta colegilor deputați o fotografie cu adorabilul său cățel.

„Data viitoare când îi voi adresa o întrebare, voi lătra și mă voi scărpina în urechi cu picioarele”, a declarat Boris Vallaud, un politician din opoziție care, la momentul respectiv, se afla în plin proces de solicitare a unui vot de neîncredere în guvern.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre