Cele mai ciudate lucruri despre hamsteri. Mulți preferă să aducă în casă un hamster, pentru că sunt micuți, pufoși, rapizi și foarte amuzanți. În acest articol vei afla nu doar curiozități frumoase despre aceste animăluțe, dar și unele ciudate, poate chiar înfricoșătoare.
Cele mai ciudate lucruri despre hamsteri
Primul lucru curios este că o femelă poate aduce pe lume de la 4 până la 12 pui. Iar dacă hamsterul este pitic, atunci nu depășește numărul de 10 pui. Este uimitor cât de mulți pui poate naște un singur hamster foarte mic. Iar sarcina durează de la 16 până la 22 de zile, tot depinde de rasa rozătoarei. Este un timp foarte scurt în comparație cu alte animale.
Cel mai interesant este că doar după 10 zile de la împerechere poți să observi că femela este însărcinată, pentru că de obicei aceste animale sunt supraponderale și nu observi o diferență. Mulți oamenii care aduc acasă hamsteri, pot observa într-un timp foarte scurt că hamsterul aduce pe lume pui și nici nu și-au dau seama când a fost sarcina.
Pot alerga până la 10 km pe noapte
Hamsterii sunt foarte activi noaptea și pot alerga în rotița lor până la 10 km pe noapte. Cu toate că sunt niște animăluțe mici, au nevoie de o cușcă spațioasă ca să aibă loc să își scoată toată energia.
Un lucru mai puțin frumos despre aceste animăluțe este că femela după ce a născut poate să își mănânce toții puii sau o parte din ei. Acest lucru se întâmpla în majoritatea cazurilor la prima sarcină și din cauza lipsei de experiență. De asemenea, sunt și cazuri când femela își mănâncă pui fiindcă sunt prea mulți și nu poate să se descurce cu toți.
De asemenea, hamsterii nu agreează compania altor hamsterii. În cazul în care stau într-o cușcă poate fi fatal pentru unul din ei, deoarece se bat. De obicei acest lucru poate duce la răni grave sau chiar moarte. Deci, este foarte important să nu ținem într-o singură cușcă mai mulți hamsteri, în special dacă au ajuns la maturitate, adică au un an.
Foto
Jean-Paul Belmondo, magnificul din cinematografia franceză și aventura lui în România
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook