Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai ingenioase arme criminale născocite de mintea omenească

Cele mai ingenioase arme criminale născocite de mintea omenească
Chiar dacă pare un paradox, omul și arma și-au influențat reciproc destinele. Care sunt cele mai ingenioase arme criminale născocite de mintea omenească.

Folosindu-se de toate resursele pe care le-au avut, omenirea a reușit să inventeze arme criminale cu totul ieșite din comun. Totul într-un singur scop: acela de a ucide.

Cele mai ingenioase arme criminale născocite de mintea omenească

Metoda inedită folosită de ruși în timpul celui De-al Doilea Război Mondial cu siguranță dă fiori oricărui iubitor de animale. Este vorba de celebrii câini kamikaze, o tactică implementată în urma unei decizii din anul 1924 potrivit căreia câinii aveau voie să fie folosiți în armată. Drept urmare, a fost înființată la Moscova o școală specială de dresaj unde, pe post de dresori, au venit de la oameni de știință la vânători, polițiști sau circari.

Bombele cu câini

Patrupezii erau inițial antrenați pentru a transporta o bombă la un tanc apoi să fugă, iar ulterior pentru a detona materialul explozibil. De asemenea, câinii erau învățați să tragă cu dinții de o curea ca să activeze cronometrul. Și rușii nu s-au oprit aici și au legat bombele de câini. În timp, această tactică a fost utilizată și de Japonia și SUA, iar mai recent de cei de la ISIS.

Pistolul ruj, sărutul morții

Vă plac filmele cu James Bond? Cu siguranță ați văzut acolo măcar odată un pistol… ruj. Și nu e un scenariu, pentru că acest tip de armă chiar există și a fost utilizată de femeile spion care au spionat pentru sovietici în timpul Războiului Rece. Încărcătorul pistolului ruj avea doar 4,5 mm și un singur glonț.

Doamna care îl mânuia trebuia să fie atât de precisă încât să poată să-și împuște victima de la o distanță mică. Acesta este și motivul pentru care această armă a fost numită sărutul morții. Și chiar dacă pare greu de crezut, a existat și un pistol muzicuță, de altfel una dintre primele arme de capacitate mare, cu magazia de gloanțe așezată pe orizontală.

Umbrela bulgărească

Următoarea armă nu e nici pe departe un dispozitiv folosit în celebrul film Batman. Este invenția Statelor Unite ale Americii și folosită în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Este vorba de bombele cu lilieci vii. Americanii au realizat niște cuști speciale pe care le-au umplut cu lilieci, de care au prins apoi mici încărcături explozive care urmau să fie lansate.

În ceea ce privește umbrela bulgărească, aceasta a fost proiectată de experții KGB și gândită ca un pistol cu proiectil cu otravă, mascat în umbrelă. Astfel, victima era împușcată în văzul tuturor, fără nici un fel de zgomot, iar în doar câteva zile murea otrăvită.

Sursă: incredibilia.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre