Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai puternice rugăciuni pentru oprirea războiului și instalarea păcii în lume. Se rostesc zilnic

Cele mai puternice rugăciuni pentru oprirea războiului și instalarea păcii în lume. Se rostesc zilnic
De când războiul dintre Rusia și Ucraina a început, omenirea e speriată, mai ales că această nenorocire a adus cu sine și o criză financiară nemaiîntâlnită.

În contextul războiului dintre Rusia și Ucraina, preoții și monahii îi îndeamnă pe toți credincioșii să se unească în gând și să se roagă neîncetat pentru ca războiul să se oprească.

Cele mai puternice rugăciuni pentru oprirea războiului și instalarea păcii în lume. Se rostesc zilnic

În condițiile în care Vladimir Putin nu dă nici un semn că ar vrea să pună stop războiului din Ucraina, se pare că singura speranță care a mai rămas este în acest moment rugăciunea și puterea Divinității. De aceea, preoții vă sfătuiesc să citiți această rugăciune aducătoare de pace, bucurii și bunăstare. Pentru ca efectele să fie cele dorite, această rugăciune se citește zilnic. De asemenea, o mare putere pentru a opri războiul este să citiți măcar un psalm din Psaltire.

Rugăciunea pentru pace în lume

„Dumnezeul părinților noștri, Doamne ai milă. Tu Cel Care ai făcut cerul și pământul și toate cele ce sunt pe el. Tu, Cel Care pentru noi, oamenii, și pentru a noastră mântuire Te-ai coborât din ceruri. Te-ai făcut Om asemenea nouă întru toate în afară de păcat.

Tu, Cel Care sus pe lemnul crucii Ți-ai întins preacuratele Tale mâini. Ți-ai vărsat preacinstitul Tău sânge, ca sa ne răscumperi din blestemul legii și să ne dăruiești Împărăția Ta cea veșnică. Tu, Cel Care ne-ai învrednicit să Te numim Tată și să cerem Împarăția și dreptatea Ta. Să se facă voia Ta cea sfântă, precum în cer așa și pe pământ. Tu cel Care ne-ai dat sfânta poruncă a dragostei zicând:

„Aceasta vă poruncesc vouă: să vă iubiți unii pe alții, și întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei. Dacă veți avea iubire unii pentru ceilalți”. Tu, Cel Care ne-ai dat pacea Ta zicând: „Pacea Mea vă dau vouă“, miluiește-ne pe noi cu puterea Ta cea mare”.

Sursă foto: ganduri din Ierusalim

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre