Simona Ionescu / Redactor Șef

Cher și elefantul trist. Cum a ajuns celebra cântăreață în Pakistan

Cher și elefantul trist. Cum a ajuns celebra cântăreață în Pakistan
Cântăreața de muzică pop Cher (74 de ani) și-a petrecut ultimele zile făcând drumuri între Pakistan și Cambodgia, pentru a salva un elefant ce trăia în condiții mizerabile într-o gradină zoologică din Islamabad, capitala Pakistanului.

Singuraticul elefant asiatic al Pakistanului a petrecut ani de zile în condiții sumbre într-o grădină zoologică controversată din Islamabad, unde a suferit de lipsă de exercițiu, precum și de unghii crăpate și malformate din cauza faptului că trăiește într-o structură inadecvată. După ce partenera lui Kaavan a murit în 2012, acesta a fost numit „cel mai singuratic elefant din lume” – și din 2016, Cher a făcut parte dintr-o imensă campanie pentru a-l muta.

Sursa foto: Facebook

Cazul lui Kaavan și condițiile groaznice de la grădina zoologică au ajuns în acest an la un judecător care a ordonat mutarea tuturor animalelor, astfel că Cher și-a petrecut ultimele zile la grădina zoologică din Islamabad pentru a oferi sprijin moral lui Kaavan, înainte ca acesta să fie transportat în siguranță în Cambodgia: „Dorințele mele s-au împlinit în cele din urmă”, a spus Cher într-o declarație mulțumind asociației Free the Wild. „Am așteptat atât de mult timp și am visat acest moment, astfel că să-l vedem în cele din urmă pe Kaavan transportat din grădina zoologică din Islamabad (capitala Pakistanului) e un moment ce va rămâne cu noi pentru totdeauna”, a mai declarat cântăreața. 

Cher îl însoțește în Cambodgia pe simpaticul elefant 

Ulterior, experții au petrecut ore întregi aducând un Kaavan ușor sedat într-o ladă metalică special construită, folosind la un moment dat frânghii pentru a-l atrage. Acesta a fost ridicat pe un camion și dus la aeroportul din Islamabad duminică. De acolo, Kaavan a fost trimis printr-un transport rusesc la Siem Reap, în nord-vestul Cambodgiei.

Sursa foto: Facebook

Celebra cântăreață a călătorit din Pakistan în Cambodgia pentru a aștepta sosirea  elefantului, dar și pentru a se asigura personal că acesta are toate condițiile. 

Sursa foto: Facebook

Astfel, Kaavan a ajuns în Cambodgia după șapte ore de zbor și a fost întâmpinat cu multă dragoste de către Cher, care îl va conduce pe acesta la sanctuarul unde îl așteaptă peste 600 de elefanți dornici să se împrietenească cu el.  „Cambodgia este încântată să-i întâmpine pe Kaavan. Nu va mai fi ‘cel mai singuratic elefant din lume’ ”, a declarat ministrul adjunct al mediului din țară, Neth Pheaktra.

Prim-ministrul pakistanez, Imran Khan, i-a mulțumit de asemenea personal lui Cher pentru efortul depus.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre