Simona Ionescu / Redactor Șef

Cinci mii de femei însărcinate din Rusia au fugit în America de Sud pentru cetățenia argentiniană. Totul face parte dintr-un plan bine pus la punct

Cinci mii de femei însărcinate din Rusia au fugit în America de Sud pentru cetățenia argentiniană. Totul face parte dintr-un plan bine pus la punct
Singure și fără bărbații care au plecat pe front, cinci mii de femei rusoaice, una câte una sau în grupuri compacte, au plecat în America de Sud, iar acolo au cerut deja cetățenia argentiniană.

Oficialii din Argentina au raportat că peste cinci mii de femei însărcinate din Rusia au intrat în țară pentru a naște și a obține cetățenia statului lor.

Potrivit Agenției naționale de migrație din Argentina, tot mai multe rusoaice însărcinate zboară în țară, chiar în ultimele săptămâni, înainte de a naște.

Autoritățile statului argentinian au declarat că în ultimele câteva luni s-au înregistrat toto mai multe astfel de cazuri și chiar au documentat 33 de femei însărcinate la bordul unui singur zbor din Rusia. De fapt, acesta a fost momentul cheie când au înțeles ce se întâmplă, cu adevărat.

Oficialii argentinieni au înțeles că femeile migrează în Argentina cu scopul de a naște în țara sud-americană și de a obține cetățenia, ca urmare a războiului din Ucraina. De asemenea, ei cred că acestea sunt atrase în Argentina deoarece au intrare fără viză și sunt atrase de calitatea ridicată a medicinei și a spitalelor care acordă asistență de bună calitate, în țară.

„Dintre cele 33 de femei care au sosit joi în capitala argentiniană cu un singur zbor, trei au fost reținute din cauza unor probleme cu documentele lor, alăturându-se altor trei care au sosit cu o zi înainte”, a declarat Florencia Carignano, șefa agenției pentru migrație, citată de BBC.

„Rusoaicele au susținut inițial că vizitau Argentina în calitate de turiști”.

„În aceste cazuri, s-a depistat că nu au venit aici pentru a se implica în activități turistice. Ele însele au recunoscut, în final, acest lucru”.

Carignano a mai spus că femeile din Rusia doresc să obțină cetățenia argentiniană deoarece aceasta le oferă mult mai multă libertate decât cea pe care o au cu propriile pașapoarte.

Ea a spus că, după ce obțin cetățenia argentiniană pentru copilul lor, procesul de obținere a acesteia și pentru părinți devine, de asemenea, mai ușor.

Culmea ironiei este că la final, multe rusoaice nu se opresc în Argentina, scopul lor fiind să plece mai departe, în lume.

„Problema este că ei vin în Argentina, își înscriu copiii ca fiind argentinieni și pleacă. Pașaportul nostru este foarte sigur în întreaga lume. Acesta le permite [deținătorilor de pașapoarte] să intre în 171 de țări fără viză”, a mai spus șefa agenției de migrație din statul argentinian.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre