Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine e noua directoare de la „Matei Balș”, devenită vedetă de la o poză

Cine e noua directoare de la „Matei Balș”, devenită vedetă de la o poză
Noua directoare a Institutului „Matei Balș” a devenit celebră pe internet în urma unei fotografii. Ea i-a luat locul medicului Adrian Streinu Cercel, care și-a dat demisia după ce a devenit senator. În locul său a fost numită o directoare, dr. Maria Nițescu.

Conf dr. Maria Nițescu este medic primar la ”Matei Balș”, specializarea ei fiind igiena alimentației și nutriție și conferențiar doctor la Universitatea de Medicină „Carol Davila”. În ultimii ani a ocupat mai multe funcții de conducere: în perioada 2009 – 2010 a fost director în Direcția de Control în Sănătate publică în Ministerul Sănătății, între 2005 – 2009 a fost director adjunct la Direcția de Sănătate Publică București, iar din 2010 lucrează în Institutul „Matei Balș”, unde acum este director interimar.

Noul director de la ”Matei Balș” s-a vaccinat deja împotriva COVID-19, medicul postând pe pagina sa de Facebook o poză în care i se administrează vaccinul chiar de către o colegă de-a sa. „Vaccinarea este importantă și poate face diferența în lupta împotriva noului coronavirus. Eu am ales să mă vaccinez”, a scris medicul alături de fotografie.

Fotografia care a făcut-o  celebră

Însă, o altă fotografie a făcut-o celebră. Asta se întâmpla cu ceva timp în urmă, iar imagine apostată de doctoriță pe rețelele sociale s-a viralizat. În imagine a surprins coloana de ambulanțe din curtea spitalului „Matei Balș”, iar alături a explicat cât de gravă e situația.

„Mai aveţi îndoieli referitor la existenţa problemelor de sănătate determinate de SARS-Cov 2? Aceasta este o imagine din curtea Institutului Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. „Matei Balş”, spital COVID de faza 1”, a scris doctorița pe pagina sa de Facebook.

Într-o altă postare, aceasta a continuat: „La ce mă gândesc? La șirul de salvări, oameni îmbrăcați în combinezoane și pacienți cu mască ce își așteaptă liniștiți rândul, în curte, distanțați, pentru evaluare medicală! Va mai dura mult acest scenariu? Cu siguranță, da! Atâta timp cât nu conștientizăm pericolul, nici nu vom face ce trebuie pentru a ne proteja!

Sigur, când apare ministrul sănătății la TV gândim că sunt scenarii de imagine! Oameni buni, nu sunt scenarii! Este o realitate cu care nu ne-am mai confruntat! De aceea trebuie să avem încredere în experții din domeniu! Sunt convinsă, și sper, că guvernanții vor ține întotdeauna cont de experți!”

Ulterior, doctorița a avut mai multe intervenții în presă și a povestit despre percepția ei în legătură cu pandemia. ”Nu am crezut că voi ajunge să trăiesc scenarii de filme SF! Au trecut 4 luni și jumătate de când trăiesc izolare la superlativ! Nu pentru că sunt antisocială, dimpotrivă, ci pentru că îmi pasă! Îmi pasă de toți cei cu care vin în contact! Nu mi-aș ierta faptul că cineva ar avea de suferit din cauza mea! (…)

Nu vă imaginați că nu aș respecta măsurile dovedite a proteja! Dar cu toate astea, îmi fac griji! (…) În plus, nu vă doresc să ajungeți pacienți ca să vedeți cum acest virus v-ar putea afecta sănătatea și viața! Sunt medic în spital COVID, sunt martor direct la tot ce trăiește personalul medical direct implicat în îngrijirea pacienților și nu am nevoie să mă justific în fața celor ce au alte păreri! Așa că, vă rog să căutați în altă parte adepți ai conspirațiilor mondiale”, spunea dr. Maria Nițescu.

Sursa foto: Facebook

Cum alegem corect vinul potrivit la masă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre