Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine nu are voie să se vaccineze anti-COVID-19

Cine nu are voie să se vaccineze anti-COVID-19
Vaccinul împotriva noului coronavirus este cel mai așteptat tratament din acest an. Totuși, anumite persoane sunt sfătuite să nu facă vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19.

Toată planeta așteaptă un vaccin împotriva COVID-19. Au apărut câteva, dar nu este pentru toată lumea.

Cine nu are voie să se vaccineze anti-COVID-19

Autorităţile de reglementare din Marea Britanie au sfătuit persoanele cu antecedente „semnificative” de reacţii alergice să nu facă vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19 după ce două persoane au prezentat reacţii adverse marţi, a informat Stephen Powis, directorul medical al Serviciului Naţional de Sănătate (NHS), potrivit DPA.

Într-o declaraţie, Stephen Powis a precizat că astfel de sfaturi din partea Agenţiei de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie (MHRA) constituie o practică standard, scrie capital.ro.

„Aşa cum se obişnuieşte în cazul noilor vaccinuri, MHRA a recomandat ca măsură de precauţie ca persoanele cu antecedente semnificative de reacţii alergice să nu primească vaccinul, după ce două astfel de persoane au răspuns negativ ieri”, a precizat Stephen Powis, adăugând că în prezent aceste două persoane „se recuperează bine”.

Persoanele care au primit vaccinul sunt monitorizate

MHRA continuă să monitorizeze persoanele care au primit vaccinul, care s-a dovedit a fi extrem de eficient în prevenirea COVID-19, boala respiratorie asociată noului coronavirus.

Asistentele şi medicii din Marea Britanie au început marţi, 8 decembrie, administrarea vaccinului dezvoltat de compania farmaceutică germană BioNTech şi de partenerul său american Pfizer.

Rezidenţii din centrele de asistenţă, precum şi îngrijitorii lor sunt primii care beneficiază de acest vaccin, ce se administrează în două doze, la interval de 21 de zile.

Vaccinul, care s-a dovedit că oferă o protecţie de 95% împotriva virusului timp de patru săptămâni după administrarea primei doze este totodată primul care utilizează tehnologia ARN mesager (ARNm) autorizat de un organism de reglementare.

Acest vaccin se bazează pe codul genetic al virusului SARS-CoV-2 pentru a „antrena” sistemul imunitar al organismului să creeze anticorpi împotriva lui.

Vaccinul anti-COVID-19. Restricții

Vaccinul Pfizer-BioNTec implică restricţii şi măsuri severe de transport şi stocare. Spre deosebire de omologii săi de la compania americană Moderna şi Oxford / AstraZeneca, acest vaccin este însoţit de specificaţii stricte în ceea ce priveşte depozitarea şi transportul.

Conform AFP, comitetul pentru vaccinuri al Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (Food and Drug Administration, FDA) se întruneşte joi, 10 decembrie, pentru a analiza cererea BioNTech / Pfizer de aprobare a vaccinului său anti-coronavirus. Sursa: capital.ro


Vedetele momentului, primul sărut în văzul lumii după ani de relație. În sfârșit!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre