Simona Ionescu / Redactor Șef

Ciucă, filmat în luptele din Irak și Afganistan. Sergiu Nicolaescu apare și el în imagini

Ciucă, filmat în luptele din Irak și Afganistan. Sergiu Nicolaescu apare și el în imagini
În timp ce sondajele de opinie îl plasează pe locul al patrulea în preferințele românilor în cursa pentru Președinția României, generalul Nicolae Ciucă și-a lansat clipul de promovarea a cărții autobiografice pe care a scris-o. Imaginile sunt senzaționale, iar printre ele apare și un personaj surpriză.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a lansat miercuri seară un videoclip de promovare a multmediatizatei sale cărți, „Un ostaș în slujba țării”.  I-a schimbat însă titlul, iar volumul va ieși de sub tipar cu numele „În slujba țării”. Apare la editura Rao în curând.

În videoclip apar imagini cu Nicolae Ciucă purtând echipament militar, filmat în misiunile sale din Afganistan și Irak, perioadă în care era comandant al Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”.  

Cartea autobiografică a generalului Nicolae Ciucă va fi lansată în curând

Nicolae Ciucă a condus, în 2004,  prima luptă de după al doilea război mondial în care a fost implicată o unitate militară din țara noastră. Este vorba de bătălia Nasiriyah (Irak). Comandantul trupelor române era Nicolae Ciucă, pe atunci având gradul militar de locotenent colonel.

Ciucă, filmat în luptele din Irak și Afganistan

În clip apar și imagini cu batalionul dislocat în Afganistan. Ciucă vorbește despre o misiune dificilă din timpul acestei misiuni, menționând că „a fost o ploaie de lovituri de AG-7, peste 24 de lovituri”, iar una dintre ele a lovit aproape de vehiculul în care se afla.

Videoclipul include și un moment cu regizorul Sergiu Nicolaescu, care comentează despre curajul soldaților. „Ei fac pagini de istorie pentru România”, spune cunoscutul regizor și actor. Finalul videoclipului prezintă coperta cărții, care va fi disponibilă pe site-ul Nicolaeciuca.ro.

Cât costă campania de promovare a cărții generalului

Nicolae Ciucă este candidatul Partidului Național Liberal la Președinția României. Promovarea cărții acestuia face parte din campania de susținere a candidatului și este una care, încă de la lansare a ieșit în evidență. De altfel, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a confirmat că partidul a cheltuit 2 milioane de euro pentru a promova cartea generalului Ciucă.

În fața criticilor privind suma alocată, Stroe a subliniat că „este normal să existe o campanie de susținere și promovare a ideilor, viziunii și experiențelor unei cărți autobiografice a președintelui partidului”.

Trebuie spus și că a fost o campanie de marketing și publicitate extrem de abilă a PNL și Nicolae Ciucă. Toată media a vorbit și publicat știri despre Ciucă și cartea sa în mod gratuit.

Nicolae Ciucă ajunge în turul al doilea

Cel mai recent sondaj opinie care a fost dat publicității îl plasează pe liberal în poziția a patra în preferințele românilor. Fostul premier consideră că sondajele acestea sunt plătite de partide și nu reflectă neapărat realitatea. El a declarat că cifrele fluctuante din sondaje fac parte din strategii politice menite să dezangajeze electoratul.

Referitor la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă este de părere că va ajunge în turul al doilea împotriva liderului PSD, Marcel Ciolacu. „Sunt două partide care contează: PNL și PSD”, a punctat președintele PNL.  

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre