Simona Ionescu / Redactor Șef

Coaja de lămâie alungă mirosul neplăcut al încălțămintei

Coaja de lămâie alungă mirosul neplăcut al încălțămintei
Când perioada rece vine și suntem obligați să ne încălțăm cu pantofi sau cizme, ne confruntăm cu o mare problemă. Cum scăpăm cât mai repede de mirosul greu al încălțămintei.

Transpirația, dar și expunerea continuă la bacterii, face ca încălțămintea să nu miroasă întotdeauna așa cum ne-am dorit. Iată care sunt cele mai bune soluții.

Coaja de lămâie alungă mirosul neplăcut al încălțămintei

Pentru a uita de această problemă neplăcută, specialiștii recomandă să folosiți cât mai des deodorant de pantofi. Dar, înainte de a pulveriza, spălați bine încălțămintea, ștergeți cu peroxide de hidrogen și uscați. De asemenea și picioarele trebuie spălate seară de seară și tratate cu un deodorant. Pe de altă parte, e bine să folosiți doar branțuri din materiale naturale care, de asemenea, trebuie schimbate foarte des.

Unul dintre cele mai bune instrumente care vă ajută să scăpați de mirosurile neplăcute ale încălțămintea este coaja de lămâie. Metoda e extrem de simplă. Îndepărtați coaja mai multor lămâi și portocale și tăiați-o în mai multe bucăți pe care le așezați pur și simplu în pantofi. Păstrați peste noapte. Repetați de mai multe ori până când mirosul este îndepărtat definitiv.

Puneți praf de copt în fiecare pantof

Unul dintre cele mai puternice deodorante naturale rămâne praful de copt. Tot ce trebuie să faceți este să puneți puțin praf de copt în interiorul fiecărui pantof, lăsând să funcționeze peste noapte. Se repetă procedeul până la rezolvarea problemei. La rândul său, uleiul de arbore de ceai este o adevărată binefacere pentru cei care au astfel de probleme.

Aplicați câteva picături de ulei esențial de ceai în interiorul pantofilor și lăsați peste noapte să se absoarbă în material. Dacă mirosul este puternic, combinați uleiul cu puțin praf de copt. De asemenea, puteți folosi oțet organic de cidru de mere, pe care-l aplicați în interiorul pantofilor cu ajutorul unei dischete. Nu în ultimul rând, vă sunt de ajutor aromele naturale de mentă și lămâie, dar și coaja uscată de stejar.

Sursă foto: dozadesanatate

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre