Constantin Simirad, fostul primar al Iaşiului, a murit în cursul nopţii de duminică spre luni, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului „C.I.Parhon”, Ionuţ Nistor. Fostul edil, diagnosticat cu COVID-19, fusese transferat în cursul serii de duminică la Spitalul „C.I.Parhon” pentru a face dializă din cauza unor probleme care s-au acutizat, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, Florin Grămadă.
Cine a fost Constantin Simirad, fostul primar al Iaşiului
Constantin Simirad s-a născut pe 13 mai 1941. A fost primar al Iaşiului în perioada 1992 – 2003. Apoi a fost ambasador al României în Cuba, timp de trei ani, până în 2006. În 2008 Simirad a candidat la şefia Consiliului Judeţean, funcţie câştigată pe listele PSD.
Simirad a intrat în politică în 1991 în Partidul Alianţa Civică. Ulterior, în 1998 el a demisionat din PAC şi a înfiinţat Partidul Moldovenilor, pe care l-a condus până în 2002 când a fuzionat cu PSD şi a devenit vicepreşedinte al acestei formaţiuni politice. În perioada 2002 – 2009 a fost membru PSD. În septembrie 2009 a fost exclus din partid pentru că şi-a declarat susţinerea pentru Traian Băsescu în campania pentru alegerile prezidenţiale. În martie 2012, UNPR a anunţat că Simirad va candida sub sigla sa pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.
Matematicianul
Constantin Simirad a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii „Al.I.Cuza” din Iaşi. Să predea matematică i-a fost ocupația de o viață. El a predat, inițial, timp de trei ani matematica la un liceu din Dorohoi. Ulterior a început să predea la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, până în 1990 când a fost ales primar al Iaşiului.
Sursa foto: Evz.ro
Horoscop Minerva – 29 martie. Multă agresivitate din partea femeilor implicate în politică, manager, educație
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook